четвъртък , септември 19 2024

4 растения, които предпазват от влага,мухъл и конденз в апартаменти:

Разберете кои 4 растения предотвратяват влагата в апартамента, плесенясват и регулират конденза – чудесен избор за стара градина през отоплителния сезон и студените месеци, пише Sensa.

По време на отоплителния сезон и студените дни много хора в дома се сблъскват с предизвикателства като конденз, влага или мухъл по ъглите на стените. Едно от естествените решения могат да бъдат стайните растения  , които действат като естествени изсушители на въздуха и много от тях вече имат в домовете си. Удобно е да държите тези растения в топли, влажни помещения, като бани .

Вижте кои 4 растения намаляват влажността в помещението и предотвратяват образуването на мухъл:

1. Спатифилум (женско щастие) – Това уникално цвете е добро за почистване на въздуха в стаята, но може да ви помогне и да се отървете от мухъла, защото премахва влагата от въздуха. Освен полезно, женското щастие има прекрасно символично значение и ще разведри жилищното ви пространство. Spathiphyllum не се нуждае от пряка светлина, за да расте успешно и може да расте дори под флуоресцентни лампи, което означава, че е подходящ за отглеждане в банята. За да цъфти по-често обаче, има нужда от слънчева светлина.

2. Бръшлянът е растение, което естествено премахва мухъла от въздуха и влажните помещения и е чудесно за малки пространства и тесни бани. Трябва да го поливате редовно, не чакайте почвата да изсъхне напълно, преди да го поливате отново. Те също виреят на ярка, непряка светлина и в помещения, където има въздушен поток. Висящите саксии са идеални за това растение, така че можете да оставите бръшляна да расте като пълзящо растение на стената. Но е важно да защитите децата и домашните любимци, защото може да бъде отровен. Също така е важно да се отбележи, че тези растения са лози и могат да растат до 50 метра дължина, с растеж през третата година.

  3 пози в секса възбуждат най-бързо всеки мъж, заради тях той просто ще ви обожава:

3. Сансеверия или змийско растение – изключително издръжливо и адаптивно, което го прави идеалното растение за начинаещи. Змийското растение пречиства въздуха, като абсорбира замърсители през листата си и създава естествен кислород. Сансеверията вирее най-добре на светло място, но не изложено на пряка слънчева светлина. През зимните месеци се полива веднъж месечно, а през пролетта и лятото веднъж на 7-10 дни. Това растение не обича прекомерната влага в почвата, така че когато поливате, избягвайте водата да намокря листата му. Почвата трябва да е суха между две поливки.

4. Палми – те също абсорбират влагата през листата си и тъй като имат буйни листа, са много ефективни. Сортове палми като бамбукови палми, дамски палми, финикови палми джуджета и палми арека растат добре на закрито и са най-добри за контролиране на конденза.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *