петък , септември 20 2024

Откриха вампирска гробница от 17 век, публикуваните снимки са наистина ужасяващи:

В гробище в Полша учени откриха много необичаен скелет от 17 век. Поразителното при тези разкопки е, че хората по времето, когато са погребали този труп, са смятали, че е вампир.

Скелетът, който беше изкопан от археолога Дарий Полински от университета „Николай Коперник“, носеше копринена шапка, върху която беше поставен сърп, за да му попречи, според древните вярвания, да се освободи от гроба и да започне да пие кръв на живи хора.

„Сърпът не беше положен легнал, а поставен върху шията по такъв начин, че в случай, че починалият искаше да стане, той би отрязал или сериозно наранил главата“, каза Полински, според Business Insider.

Вярата във вампирите отива дълбоко в Средновековието, още през 11 век хората в Източна Европа се страхували от вампири и прилагали различни брутални методи и ритуали към хора, които смятали, че може да са вампири.

Откъде идва страхът от вампири?

„Освен да поставят сърпове, те знаеха как да режат глави или крака на мъртвите, да ги изгарят или да ги чупят с камъни“, каза Полински.

Освен сърпа над врата, поляците слагат катинари и на пръстите на краката на своите „вампири“.

Историците все още не са напълно сигурни защо е имало такъв страх от „вампири“ в Полша и спекулират, че холерата може да е причината.

Според едно проучване по това време през 17 век холерата опустошава Източна Европа и „вампирите“ всъщност може да са първите хора, заразили се с прословутата болест в тези села. Тъй като хората не разбираха какво представлява холерата и как се разпространява, те може би са обявили заразените за вампири и са ги третирали като такива.

  Мъж открива мистериозен подземен град, докато прави ремонт на къщата си:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *