четвъртък , септември 19 2024

Експерт: Никога не вдигайте на непознат номер, ако видите това:

Има няколко причини, поради които е добре да избягвате да вдигате на непознати номера.

Ето някои от тях:

  • Измами: Много измамници използват непознати телефонни номера, за да подмамят хората да им дадат пари или лична информация. Те могат да се представят за правителствена агенция, банка или фирма и да използват тактика на силен натиск, за да ви накарат да им предоставите информация или да извършите плащане.
  • Робо обаждания: Много телемаркетолози и измамници използват автоматични системи за набиране на номера, за да се обаждат по хиляди пъти на ден. Когато вдигнете слушалката, може да ви посрещне предварително записано съобщение или мълчание.Краставиците нямат обиране, ако преди да ги засеете направите това с почвата

  • Тормоз: Неизвестни обаждащи се могат да бъдат лица, които ви тормозят или преследват. Ако сте получавали нежелани обаждания или съобщения от непознат номер, важно е да съобщите за това на властите.
  • Подправяне: Когато обаждащият се фалшифицира телефонния си номер, за да изглежда, че се обажда от друг номер. Това може да затрудни определянето на това кой се обажда и дали обаждането е легитимно.

Винаги е добре да бъдете предпазливи, когато отговаряте на обаждания от непознати номера. Ако все пак решите да отговорите, не забравяйте да задавате въпроси и да проверите самоличността на обаждащия се, преди да предоставите лична информация или да извършите плащане.

Можете също така да използвате инструменти като идентификатор на обаждащия се и приложения за блокиране на повиквания, за да ви помогнат да пресеете обажданията и да избегнете нежелани обаждания.

  Да си припомним трогателните последни думи на Георги Русев, преди да отлети към небето:

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *