четвъртък , септември 19 2024

По-полезно, отколкото си мислите: Знаете ли за какво служи дупката в отварачката за консерви:

Американският инженер Ермал Фрейс, който патентова идеята си за отваряне на кутия през 1963 г., е отговорен за кутиите, от които пием днес. отваряне при теглене.

Този отвор в отварачката за консерви за сок може да се използва за задържане на сламката на място, което улеснява пиенето на течността. По-добре е да пиете сок от кутия със сламка, отколкото да поставите устата си директно върху нея.

А именно отворът за пиене на бидона може да е много мръсен, пълен с бактерии и вируси, защото кой знае къде е бил този бидон, докато не стигне до вас.

Преди изобретението му кутиите за напитки се отваряха със специална отварачка, която той забрави вкъщи един ден през 1959 г., така че едва отвори консервата. Тогава му хрумна, че трябва да се отварят по-просто и да не зависят от специална отварачка. И Ермал успя в това.

Първите сламки са направени от тръстика

Сламките са били използвани отдавна, преди повече от 6000 години, от древните шумери, когато са пиели заедно от общ съд. Сламките им били дълги и направени от тръстика, съобщава 24sata.hr.

Американецът Марвин Честър Стоун е отговорен за подобен дизайн, какъвто го познаваме днес. Първо експериментира с един вид трева, но тази сламка не беше стабилна и остави своя специфичен вкус в напитката. След това взе лист хартия в ръцете си, всъщност лента хартия, която уви около молив, залепи я и извади молива. Но имаше и проблем, защото хартията и течността не вървят заедно, така че той допълнително покри хартиената сламка с хартия.

  Бог е велик: притча за вярата, която твори чудеса:

Той патентова идеята през 1888 г. и започва производство. Сламките бяха с дължина 22 сантиметра.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *