четвъртък , септември 19 2024

Лекар каза какво се случва в тялото ако ядете банан и мляко заедно:

В Аюрведа , древната индийска лечебна практика, храната, освен ефекта си върху здравето и вкуса, се разглежда и от енергийна гледна точка, т.е. дали носи охлаждаща или загряваща енергия. Агни или стомашен огън при човек зависи от това как се усвоява храната и каква комбинация от храни е необходима за тази цел.

Една от хранителните комбинации, която често се използва като бърз избор за закуска , е комбинацията от мляко и банан , особено направена в овесени ядки , и според Аюрведа тази смес трябва да се избягва. Комбинацията от банан и млечни продукти е вкусна, богата на хранителни вещества, сладка и полезна в различни сладки ястия, но в Аюрведа е посочена като диетична грешка .

От една страна, млякото е богато на калций, протеини, здравословни мазнини и витамини от група В, а бананите са богати на фибри, калий и магнезий. Експертите по аюрведа обаче смятат, че това може да бъде проблематично. Лекарите казват, че тази комбинация вероятно ще повлияе на процеса на храносмилане и дори ще застраши качеството на съня. Лекарите казват, че ако човек иска да яде банан след пиене на мляко, се препоръчва да изчакате 20 минути, за да предотвратите странични ефекти.

Освен това в Аюрведа млякото и бананът заедно не се препоръчват за хора с алергии или астма, тъй като слузта може да причини дихателни нарушения. Те също така посочват храносмилателните проблеми, които комбинацията от мляко и банан може да причини, особено когато става въпрос за подуване на корема , газове и потенциална диария.

В Аюрведа се смята, че комбинацията от мляко и банан е трудна за стомаха и натоварва организма . Препоръчително е да оставите пауза от 20 минути между консумацията на тези две храни. Ако все пак трябва да смесите млечен продукт с банан в ястие, според Аюрведа киселото мляко е по-добър избор от млякото.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *