петък , септември 20 2024

Оптична илюзия, която ще си играе с мозъка ви: Можете ли да видите всичките 12 точки едновременно

Една интересна оптична илюзия стана вирусна и обърка социалните мрежи, а целта е да се опитате да видите всичките 12 черни точки на илюстрацията едновременно.

Илюстрацията показва няколко взаимосвързани прави и диагонални линии, които се пресичат една с друга, а там, където линиите се срещат, има черна точка – общо 12. Въпреки това, както пише The Sun, поради оптична илюзия обикновеният зрител не може да види всичко от тях 12 едновременно. Можеш ли да го направиш?

Илюзията възниква, когато мозъкът отгатва какво се случва в картината, докато гледате само една част от нея. Точките се поставят в пресечната точка на няколко сиви линии. Когато окото види това пресичане в периферното си зрение, се създава илюзията за малък, блед квадрат, а не това, което всъщност е на снимката.

Оптичната илюзия беше публикувана за първи път във Facebook от японския професор по психология Акиоши Китаока преди няколко години и се основава на подобен пъзел от академична статия, публикувана в списанието Perception през 2000 г.

  Той си купи кола на старо, но това което откри вътре изуми всички/ВИДЕО:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *