четвъртък , септември 19 2024

Най-страховитото създание, което някога е ходило по земята: Вижте как изглеждаше:

Учените наскоро откриха вкаменелостите на гигантски морски гущер, който е плувал в нашите морета преди приблизително 66 милиона години. Този древен звяр принадлежи към мозазаврите, големи морски влечуги, живели на Земята през късния период Креда.

Новият вид се нарича Thalassotitan atrox и учените смятат, че не е бил съвсем мирен. Напротив, те вярват, че той е засенчил всичко преди него, от костенурките, плезиозаврите и други мозазаври от онази епоха, пише Live Science.

Смята се, че таласотитанът е бил на върха на хранителната верига и еволюционният биолог Ник Лонгрич го описва като кръстоска между комодски варан, голяма бяла акула, T-Rex и косатка. Илюстрацията на това създание е направена от Андрей Атучин, известен илюстратор, любител палеонтолог и ловец на динозаври.

Мозозаврите са далечни роднини на съвременните змии и игуани и са били дълги около девет или десет метра. Те бяха напълно адаптирани към морския начин на живот, имаха глава на влечуго, перки с нокти вместо крака и опашка, подобна на акула.

Те също имаха различни зъби в челюстите си, някои от тях можеха да трошат черупките на морски обитатели, някои от тях рязаха риба и други животни като главоноги, мекотели и дори птици.

  Това растение носи богатство и щастие и ако го сложите в саксията, парите ще се залепят за вас

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *