четвъртък , октомври 17 2024

Шок за тялото – ето какво се случва с тялото, ако всеки ден ядете мандарини:

Сезонът на мандарините започна, препоръчително е този плод да се яде често, защото е богат на витамин С, предпазва имунитета ни през студения сезон и ни помага да поддържаме стройна линия.

Яденето на цитрусови плодове има много ползи за здравето, но мандарините могат да надминат дори портокалите. Така или иначе, винаги е добра идея да добавите повече плодове и зеленчуци към ежедневната си диета.

Пълни са с антиоксиданти

Погледнете хранителната стойност на мандарините и ще видите мощна енергия, пълна с витамини. Тези малки портокали имат над една четвърт от препоръчителната доза витамин С на чаша. Те също имат антиоксиданти като бета-каротин, лутеин и зеаксантин. Тези каротеноиди спомагат за поддържането на здрави очи и кожа, съобщава hayat.ba.

Помагат за регулирането на телесното тегло

Мандарините са пълни с фибри. Фибрите ни карат да се чувстваме сити по-дълго и поддържат храносмилателната ни система в движение.

Те поддържат здравето на костите

Магнезият, калцият и фосфорът, съдържащи се в мандарините, допринасят за здравето на костите. Ако изядете пълна чаша, получавате 3% от вашата порция от тези три минерала.

Поддържат кръвното налягане

Редовната консумация на мандарини може да помогне за контролиране на кръвното налягане. Фибрите, калият и антиоксидантите в плодовете поддържат кръвообращението гладко и поддържат кръвното налягане ниско.

Те насърчават добрия холестерол

Видът фибри в мандарините и пектинът предотвратяват абсорбирането на лошия холестерол в червата. По този начин добрият холестерол, който ядете, има повече шанс да блесне.

Подсилват имунитета

Мандарините имат хранителни вещества, които помагат за заздравяването на рани и предпазват от настинки. Яденето им също може да помогне на храносмилането и нервната ви система, намалявайки повръщането и мускулните крампи.

  Страхотен трик за тестване на парфюми:

Прочетете също

Гледах му всичките пет деца, все едно бяха мои, но това, което разбрах за него ме срина:

Случвало ли ти се е да си щастливо омъжена или да имаш дълга връзка и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *