четвъртък , септември 19 2024

Психолозите откриват какво се случва, ако ядем храна с ръце, мозъкът реагира по различен начин:

Психолозите твърдят, че яденето на храна с пръсти може да подобри нейния вкус.

Ако ядем с ръцете си, можем да сме по-наясно какво влагаме в тялото си. Избягването на използването на вилици и ножове също може да подобри текстурата на храната.

„Много популярни ястия по света се ядат с ръце.“ Например хамбургери, пици, тако, тортили, бутчета и крилца, затова си задаваме въпроса – защо не можем да ядем други храни с пръсти. Escayg всъщност ни притеснява и ни отделя от сетивата ни“, каза психологът и професор в Оксфорд Чарлз Спенс.

Скорошно проучване, проведено от платформа за резервации на ресторанти, показа, че всеки четвърти респондент би се опитал да изхвърли приборите за хранене, за да яде само с ръце.

От 2500 анкетирани 19 процента от хората се чувстват по-спокойни, когато ядат с ръце, докато 13 процента казват, че им е по-лесно, а 10 процента казват, че храната им ще бъде много по-вкусна.

Много изследвания всъщност дават обяснение защо обичаме да ядем с ръце. Отговорът отново беше един и вече известен: защото тогава храната ни щеше да е по-вкусна.

Възможността за докосване на храна засилва чувствителното възприятие на мозъка. Това означава, че още преди храната да стигне до устата ни, самото докосване на храната кара мозъка да мисли, че е по-вкусна и доставя по-голямо удоволствие.

  Съпругът й замина на фронта 6 седмици след сватбата, а тя го чака 68 години (ВИДЕО):

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *