четвъртък , септември 19 2024

Точно преди да умре, всеки човек чувства 7 точно определени неща:

Един от най-първичните страхове на човек е свързан със смъртта – както на самия него, така и на близките около него. Още от ранна възраст децата разпитват родителите си какво означава човек да умре, какво усеща, защо се случва и всички тези въпроси често остават без отговор.

Психолозите твърдят, че страхът от смъртта никога не изчезва напълно от съзнанието на човек, независимо на колко години стане и какво е преживял и видял в живота си.

Американски учени пък твърдят, че когато човек умира ясно осъзнава това, дори тялото му да спре да функционира има 1-2 минути, в които той е в пълно съзнание, но просто тялото му вече не се подчинява.  Всички лекари смятат за час на смъртта момента, в който сърцето е спряло своята функция и кръвта вече не се движи по тялото на човек.

От този момент кръвта спира да захранва мозъка и той започва постепенно да умира, но това не се случва веднага.

Лекарите казват, че смъртта на невроните може да настъпи дори няколко часа след спирането на сърцето и човек може да има усещания, макар и в много редки случаи.

Всички тези факти обясняват, че при клинична смърт почти 50% от хората могат да разкажат какво са усещали, какво са чували и какво са преживели, докато лекарите отново не са ги върнали към живота. По този начин учените и лекарите успяват да обяснят какво е усещането на тези пациенти и какво са разказали, след като са се събудили живи и здрави:

  Опитайте една малко по-различна от традиционната ни мусака:

1. Ярка светлина

2. Изображения на растения и животни

3. Първичен страх

4. Чувство за пропадане или преследване

5. Дежавю

6. Спомени с най-близките

7. Изображения на ярки случки в живота им

Много пациенти споделят, че са преживели цяла палитра от емоции – от най-лошите до най-хубавите. Разказите им са много интересни, цветни и тепърва ще подлежат на най-различни изследвания, така че учените да успеят да разгадаят мистерията и какво вижда човек преди да умре.

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *