четвъртък , септември 19 2024

Жена, диагностицирана с рак на дебелото черво, предупреждава за симптом, който е игнорирала в продължение на година:

До диагнозата рак не винаги се стига в самото начало на заболяването, предупреждават лекари, които подчертават, че първите признаци често са неясни и много финни, което допълнително затруднява самата диагностика, както и лечението. Когато става дума за рак на дебелото черво, повечето хора първо се сещат за симптоми като лошо храносмилане или кръв в изпражненията. Марша Макензи, която беше диагностицирана с рак на дебелото черво на 43-годишна възраст, обаче дълго време имаше симптом, който упорито пренебрегваше, съобщава Express.

Въпреки че ракът на дебелото черво е по-често срещан при хора над 50 години, той може да се появи по-рано. Марша е диагностицирана със смъртоносното състояние на 43-годишна възраст, след като повече от година се е борила с неприятните стомашни болки.

„Чувствах болки в корема поне година преди диагнозата. През януари 2019 г. отидох на общопрактикуващ лекар, който ми каза, че е запек, но болката се влоши след август същата година. Най-накрая през октомври ме изпратиха на колоноскопия, която разкри, че имам цели 15 полипа в долната част на червата, както и раков тумор. Малко е да кажа, че бях шокирана, животът ми се промени завинаги“, каза Марша, която скоро претърпя операция, последвана от шест месеца химиотерапия.

От запек до коремна болка, признаците на рак на дебелото черво се появяват в зависимост от местоположението на раковия тумор и както обясняват лекарите, основните симптоми, за които трябва да внимавате, включват:

  • кръв в изпражненията
  • промени в движенията на червата
  • болки в долната част на корема, които не изчезват
  • подуване или дискомфорт (най-често след хранене)
  • загуба на апетит
  • внезапна загуба на тегло
  Историческа бременност оставя всички в родилната зала без думи:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *