четвъртък , септември 19 2024

Проверете дали имате висок холестерол: Поставете ръцете си под вода и направете това:

Високият холестерол е опасен за здравето. Ако е над допустимите граници, се увеличава рискът от сърдечно-съдови заболявания, които при ненавременно лечение могат да причинят сериозни заболявания с фатален изход.

Когато това състояние се „пренебрегне“ и не се лекува навреме, може да доведе до развитие на атеросклероза, опасно заболяване, което се съпровожда от образуване на холестеролни отлагания по стените на кръвоносните съдове. Експерти от клиниката Майо посочват, че това състояние причинява стесняване на артериите и води до лош кръвен поток в тялото. В зависимост от това кои артерии са засегнати, ще се появят различни симптоми.

„Когато атеросклерозата стеснява артериите на ръцете или краката, могат да се появят проблеми с кръвообращението в крайниците и заболяване на периферните артерии“, обясниха лекарите, предаде Novi.ba.

В резултат на това ръцете стават по-малко чувствителни към топлина или студ, което увеличава риска от изгаряния и измръзване. Това означава, че когато човек с висок холестерол, например, мие ръцете си, има възможност да се изгори с гореща вода, защото тялото му не отчита реалната температура, на която е изложена кожата.

В допълнение, изтръпването на крайниците и намаляването на температурата на повърхността на кожата често са симптом. Проблемът с високия холестерол е, че той често остава незабелязан, докато не настъпят сериозни последствия.

По правило хората, които извършват така наречената „заседнала“ работа и страдат от недохранване, се разболяват от повишени мазнини.

  История, която ще прочетете два пъти: В разгара на короната разбрах, че съм БРЕМЕННА, случи се нещо, което НЕ МОЖЕХ ДА СИ ПРЕДСТАВЯ:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *