четвъртък , септември 19 2024

Двойка на 80 години казва, че „никога не е твърде късно“ да намери любовта – „все едно да си тийнейджър отново“

Да загубиш човека, когото обичаш, своята сродна душа, е невъобразимо за тези, които не са го преживели. Но Елън, 85, Дейвид, 87, Джанет, 76, и Алекс, 78, говориха ексклузивно за Express.co.uk, за да уведомят хората, че има надежда след загубата – и никога не е твърде късно да обичаш отново.

Express.co.uk разговаря с две двойки, състоящи се от четирима души, които всички са били вдовци или вдовци, преди да се оженят отново, на седемдесет и осемдесет години. Те си спомниха своите сладки срещи и възможностите, които са използвали, за да живеят пълноценно.

85-годишната Елън и нейният покоен съпруг бяха първите жители, които се преместиха в Катрин Корт, общност за пенсионери Маккарти Стоун в Ийстли. Те живяха в едностаен апартамент в продължение на 10 месеца, преди съпругът на Елън да почине след боледуване от Паркинсон.

Следващите месеци и години Елън прекарва в самота и се наслаждава на компанията на вълнистото си папагалче Кевин.

„Дори не ми беше минавало през ума, че мога да намеря любовта отново“, каза тя. „Не знаех, че шест години по-късно Дейвид ще влезе в живота ми.“

Дейвид се премести в Катрин Корт през 2019 г., след като съпругата му почина. Той беше наясно с общността на пенсионерите и смяташе, че това може да улесни запознаването с нови хора и създаването на нови приятели.

„Наистина не бях мислил за създаване на романтична връзка, когато се преместих в Eastleigh“, обясни Дейвид. „Привлекателното беше, че мога да лежа в леглото и да гледам как слънцето изгрява.“

  Сьомга с мед и чесън избухва със сладък и пикантен вкус от страхотната глазура:

Но 87-годишният забеляза Елън още преди да се нанесе. Докато той разговаряше с търговския съветник на Съда, Елън беше „наблизо и говореше с някой друг“.

Дейвид продължи: „Бъдехме приятелски настроени, разменихме поздрави и аз обясних, че обмислям да се нанеса. Тя каза, че апартаментът до нея е свободен и шеговито попита дали хъркам, тъй като тя не иска да ме чува през стените, което ни накара да се смеем.”

Няколко седмици по-късно Дейвид без да губи време почука на вратата на Елън и я покани на кафе.

Елън каза: „Не търсех любов, но мисля, че знаехме от момента, в който се срещнахме, че има искра – просто щракнахме.“

Три месеца след срещата Дейвид зададе въпроса и двойката се ожени през август миналата година. Елън се премести в апартамента на Дейвид, който 85-годишният описа като „любовно гнездо“. Двамата се възползват максимално от съвместния живот – пътуват с автобус и круизи с лодка и готвят един за друг.

„Всичко, което правим, е да се наслаждаваме на живота си заедно“, каза Елън. „И двамата видяхме как животът може да бъде съкратен, така че е изключително важно да живеем за момента.“

Тя продължи: „Най-доброто нещо, което ми се случи, беше да избера Маккарти Стоун, при който да се преместя – иначе нямаше да се срещнем и е удивително да намерим такова щастие отново.

„Ако мога да дам един съвет на всеки, който е в подобна ситуация като мен, бих казал да го направи – ако чувствате, че харесвате някого, наслаждавайте му се, забавлявайте се и ценете всеки момент. Докато имаш здравето си и нямаш пред кого да отговаряш, все едно си тийнейджър отначало.“

  Полицейски служител получава обаждане за ранено кученце край пътя - по-късно разбира, че това е койот, а не куче:

Любовната история на Джанет и Алекс е подобна на тази на Елън и Дейвид. След като загуби съпруга си от деменция преди три години, Джанет започна да се чувства изолирана в бунгалото им в Норфолк.

„Съпругът ми ме возеше наоколо и сега трябваше да вземам влака от място на място, но районът, в който живеехме, беше доста селски, така че беше на дълга разходка от гарата без улични лампи“, тя обясни. „Тогава знаех, че ще трябва да се преместя на по-подходящо място.“

В крайна сметка Джанет се премести в общност за пенсионери McCarthy Stone, наречена Elm Tree Court в Хънтингдън. Горе-долу по същото време го направи и Алекс.

Въпреки че Джанет имаше много приятели, които я посещаваха след смъртта на съпруга й, тя каза, че й липсва „интимната връзка на гушкането“.

„В края на деня приятелите ти се прибират и това ми липсваше най-много“, каза тя.

76-годишната жена повтори, че „никога не е късно да намериш любовта“, но никога не е предполагала, че ще срещне някой като Алекс.

След размяна на любезности на седмичните сутрини за разработка на кафе в Elm Tree Court, Алекс реши да помоли Джанет да го придружи на един ден навън.

Джанет си спомня: „Свързахме се веднага и бях спечелена от грижовния и нежен характер на Алекс.“

Двойката продължи да се среща, но „нямаше съзнателно свързване“. „Нямаше чат относно това да станем официални или нещо подобно, просто приятелство и уважение, което естествено напредваше колкото повече се опознавахме“, обясни Алекс.

Алекс каза още, че се е чувствал много самотен след смъртта на жена си и е обмислял да използва приложения за запознанства, преди да срещне Джанет.

  Самотен баща е моята тежка съдба

Въпреки че обясни, че „намирането на любовта не ме излекува напълно, тъй като все още ми липсва съпругата ми“, той каза, че би посъветвал други вдовици и вдовци „да се опитат да намерят сродна душа и да живеят за днес, стига да не ви боли всеки в процеса”.

„Не мисля, че някога е твърде късно да намериш любовта – не затваряй вратата“, подчерта той.

Джанет добави: „Въпреки че никога не съм очаквала да срещна някой нов на този етап от живота си, Алекс беше най-добрата изненада. Мисля, че когато достигнеш определена възраст, просто виждаш човека и всичко зависи от това как се отнася с теб и как те кара да се чувстваш.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *