петък , септември 20 2024

Лекари откриха причината да пишат толкова нечетливо, ще се шокирате:

Колко пъти ви се е случвало да излезете от лекаря с рецепта или диагноза и да не можете да прочетете написаното от него, защото са с много нечетлив, разхвърлян почерк?

Някои лекари дори признават, че са имали красив почерк по време на ученическите си години, но оттогава нещо се е променило.

– Знам, че други хора имат проблеми с дешифрирането на бележките ми. В училище спечелих награда за красиво писане, а сега почеркът ми е напълно нечетлив – призна доктор Рут Брокато.

Причината според експертите е твърде много работа, която вършат лекарите. Има много пациенти, дълго работно време, много писане…

– Почеркът на лекарите се влошава през деня, защото малките мускули на ръцете се уморяват – обяснява доктор Ашер Голдщайн и добавя, че красивият почерк е последното нещо, което ги интересува след всичко, през което преминават в работата си.

Лекарите винаги бързат. Ако можеха да отделят по един час за всеки пациент, вместо 15 минути и да забавят малко ритъма на работа, тогава това би се отразило положително на почерка им. Освен това жаргонът, който използват, както и професионалните имена често са напълно неразбираеми за пациентите, така че когато това се комбинира с разхвърлян почерк, не е изненадващо, че се питаме „Как може някой да го дешифрира?“.

Има дори случаи, при които пациенти са губили живота си заради нечетливия почерк на лекаря. Според доклад от 2006 г. повече от 7000 души умират всяка година поради медицински грешки, причинени от нечетлив почерк.

  Има цели 9 причини да ценим хората, родени под зодия Рак:

Това е една от причините все повече лекари да се обръщат към електронните медицински досиета, тъй като това е начин да се избегнат подобни трагедии, разкрива Reader’s Digest.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *