четвъртък , септември 19 2024

Момче носи 5 километра на гръб ранено куче до ветеринаря, спасява живота му:

Иван Майоров е обикновено момче от Русия, което стопля сърцата на всички в социалните мрежи с героичната си постъпка.

Като всеки един ден, за да съкрати пътя до училище, ученикът минавал през железопътната линия. Той често използвал този маршрут, но този път разходката му била по-различна, след като забелязва, че недалеч от железопътните линии била поставена картонена кутия.

Иван решил да провери какво има в кашона и вътре видял куче, което се било свило на кълбо и не мърдало. На момчето му се сторило, че кучето не диша, но решил да провери за по-сигурно и забелязал, че животното все още се движи.

Иван не знаел чие е кучето, какво се е случило с нея и как се е озовала на железницата, но знаел, че тя има нужда от помощ и не смятал да я остави да загине самотна на студените релси. Иван се обадил в най-близката ветеринарна клиника; лекарите се съгласили да прегледат кучето, но клиниката била на 5 км, просто нямало други ветеринари наблизо.

Момчето взело кучето на ръце и поели към ветеринаря.

„Първоначално помислих, че е загинала, но след това се вгледах внимателно и видях, че кучето трепереше. Заведох я на лекар. По пътя правих няколко почивки, защото разстоянието беше доста голямо, а кучето се оказа тежко“, разказва за случилото се самият Иван.

По пътя спирал таксита и случайни хора с молба да ги закарат до лечебницата, но всички му отказали.

Момчето успяло да стигне навреме с кучето, което по-късно нарекъл Феня. Кучето така и не се свестило напълно, но след направените изследвания, ветеринарите установили, че клетото животно е в кома. След като прегледали кучето, ветеринарите я изпратили в реанимация в друг медицински център, тъй като нямали възможност да помогнат. За да стигне кучето до специалистите, Иван сам платил транспортирането му и разноските, като събирал пари от близки, познати и приятели, които имали желание да помогнат на едно куче в нужда.

  Жена иска да изгони съпруга си, работещ на непълен работен ден, след като той отказва да помага в къщата:

Самият факт, че Феня издържала транспортирането, се оказало истинско чудо. По животното са открити десетки тежки наранявания, които сочат, че е било жестоко бито.

Първите два дни лекарите се борили за живота на кучето, опитвайки се да стабилизират състоянието му. Упоритостта на хората обаче не била напразна и два дни по-късно Феня не само дошла на себе си, но и започнала постепенно да се храни и да пие вода.

Когато опасността за живота на кучето отминала, семейството на Иван приютило Феня в къщата си, където тя се възстановява, обградена от грижи и любов. Според невролога възстановяването ще е дълго и трудно, а Феня е загубила част от рефлексите си завинаги. Това обаче не попречило на семейството да осинови кученцето и тя завинаги ще има дом, където ще бъде ценена и обичана, тъй както всяко едно куче заслужава.

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *