четвъртък , септември 19 2024

Тази подправка сваля холестерола и топи мазнините в корема:

За разлика от подкожната мазнина, която се вижда под кожата, висцеларната се съхранява дълбоко в корема. Определено количество от нея е необходимо за защита и изолиране на жизненоважни органи.

Но прекомерните количества висцерална мазнина водят до редица проблеми, включително диабет тип 2, сърдечни заболявания и някои видове рак. Основните причини за излишната висцерална мазнина са нездравословното хранене и липсата на движение. Но просто допълнение към вашата диета може да помогне за премахване на висцералните мазнини.

Подправката, която топи мазнините в корема и сваля холестерола

Кимионът може да понижи нивата на триглицеридите, насърчавайки здравословните нива на холестерола. Това от своя страна намалява вероятността от наддаване на тегло, споделя диетологът д-р Василиса Пономарева.

Тя допълва, че кимионът също така може да ви помогне да се отървете от висцералните мазнини, като увеличи скоростта на метаболизма. Освен това консумацията му съдейства за поддържане на здравословни нива на кръвната захар, допълва още експертът.

Д-р Пономарева се позовава на резултатите от проучване, в което са участвали 88 жени с наднормено тегло или затлъстяване. Те са били разделени на случаен принцип в две групи. На една група са давани три грама кимион на прах с кисело мляко всеки ден в продължение на три месеца. На останалите е било давано същото количество кисело мляко без кимион.

В резултат на това е установено, че кимионът на прах понижава серумния холестерол на гладно, триглицеридите и липопротеините с ниска плътност („лош“ холестерол) и повишава липопротеините с висока плътност („добър“ холестерол).

  Видео на осиновено бебе със синдром на Даун,което се усмихва на новата си майка,става вирусно:

Диетологът допълва, че кимионът е едно от тези лечебни растения, които съдържат над 100 различни химикала в състава си, включително есенциални мастни киселини и етерични масла.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *