вторник , октомври 22 2024

Изоставен в кофа за боклук като бебе, той реши да е гордост за осиновителите си и успя:

Фреди Фигърс е изхвърлен в кофа за боклук като бебе, за да се отърват от него. Благодарение на един добър човек и на модерните технологии, той израства обичан и се превръща в милионер. И не забравя за мъжа, който му е помогнал най-много.

Само няколко часа след раждането му е изхвърлен от майка си. Когато го откриват, веднага отива в дом, а след това бързо е зет

През приемното му семейство вече  са преминали над 100 деца, а от тях са осиновили само две. Но има нещо във Фигърс, заради което не могат да го върнат в социалната система.

„Те наближаваха 70 години. Осиновяването на новородено бебе със сигурност не е част от плановете им. Но виждайки през какво съм преминал, те не искат да ме оставят в системата за социални грижи.“, обяснява вреди пред The Guardian.

От рано става обсебен от компютрите

Живее в малък град и доста деца му се подиграват, наричайки го „Бебето от кофата за боклук.“ Той започва да се чуди дали наистина е изхвърлен. Боклук ли е или е човек? Тормози го доста време, но в един момент го преодолява, тъй като има любящи майка и баща.

Тъй като няма много приятели, той се обръща към компютрите. Наща му му купува евтин компютър от битака. Не работи, но Фигърс го отваря и успява в един момент да го поправи. Взима части от радио часовник и ги поставя в компютъра. След около 50 опита, компютърът се включва.

И само на 12 години Фреди се сдобива с първата си работа като компютърен техник в местната община

На 14 вече може да програмира. След това си спомня за един период, в който два дни стои на компютъра без дори да изпита грам глад. Върви му много добре. Превъртаме лентата малко по-напред и той помага на компания за продажба на автомобили да прехвърли файловете си. След това го прави за други компании.

  Как нашите баби и майки ни лекуваха с рициново масло и сода..:

Започва да заделя пари, защото иска като порасте още малко да основе своя телекомуникационна компания

Идва моментът, в който възрастта на баща му си казва своето и той е дианостициран с деменция – гол, но винаги с обувки.

Фреди решава да сложи платка в подметката им, на която има сензор и говорител. Когато бащата успее да напусне незабелязано, Фреди през компютъра или телефона го пита къде е. Гласът му излиза от говорителя и така успява да държи под контрол своя баща.

В крайна сметка Фреди продава технологията за $2.2 милиона долара

Иска да купи мечтаната рибарска лодка на баща си, но само 48 часа след сделката, той почива. Осъзнава, че призванието му е да помага на хората. Следващият му продукт е за диабетици. Докато стане на 24 вече има 80 разработени софтуера в областта.

Сега е на 31 години и изпълнителен директор на Figgers Communication, има и фондация, която помага на сираци.

източник

Прочетете също

Тя ме използваше:

Тя ме използваше, а аз не усещах това. Бях мъж със солидни финансови възможности. Жените …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *