петък , септември 20 2024

Дилемата е разрешена: Какво е по-здравословно за пиене – студена или топла вода:

Студената вода е тази, чиято температура е между 0 и 3 градуса по Целзий, докато за топла вода се счита тази, която обикновено варира между 20 и 25 градуса по Целзий.

Всички знаем колко важна е водата за всички живи същества. При раждането тялото на детето съдържа около 80% вода, докато в зряла възраст това количество е средно около 60%.

Водата ни хидратира и това е важно по много причини. Въпреки това,

Експертите препоръчват да пием поне осем чаши вода през деня.но каква вода?

Водата, чиято температура е между 0 и 3 градуса по Целзий, се счита за студена вода. Когато става въпрос за вода със стайна температура, тя обикновено варира между 20 и 25 градуса по Целзий.

Въпреки това, няма голямо или научно доказано предимство при избора на вода със стайна температура, но в много култури се смята, че е добре понякога да се пие топла вода.

Тялото ни понякога просто се нуждае от студена вода – например през горещите летни дни. За сметка на това специалистите съветват час-два преди хранене да се пие чаша топла вода.

 

Кога трябва да пиете студена вода?

В проучването спортисти, които пият студена вода след тренировка, имат средно по-ниска телесна температура и успяват да забавят повишаването на температурата по време на тренировка. Ако планирате да бягате в горещите летни дни, тогава студената вода е по-добър избор, смятат специалистите.

Независимо от вашите предпочитания – студена или вода със стайна температура – ​​важно е да пиете вода редовно и всеки ден, а що се отнася до температурата й, изберете такава, която ще ви подтикне да я пиете отново.

  6 неща, по които веднага ще разберете, че връзката ви не върви и как да я спасите:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *