четвъртък , септември 19 2024

Никога не сте имали връзка, а страдате за него… Как се преодолява една измислена връзка:

Въображаемата връзка е едностранна връзка, в която един човек развива чувства към човек, с когото може да е бил само на една среща, а понякога дори и на това.

Преодоляването на раздялата с партньор е едно от най-трудните неща, които човек трябва да направи.
Въпреки това,Какво се случва, когато се опитате да превъзмогнете някого, с когото никога не сте имали връзка?

Това е въображаема връзка, едностранна връзка, при която един човек развива чувства към човек, с когото може да е бил само на една среща, а понякога дори и това. Този вид връзка включва мечтания и дори представянето на съвместен живот с този човек.

Може би втората среща е била напълно ужасна или другата страна просто не е толкова топло към вас. Каквото и да се случи, не винаги е лесно да се откажеш от фантазията. Анна Ричардс, експерт по връзките и основател на еротична платформа Frolicme, казва, че фантазирането за някого е напълно нормално.

– Нашето увлечение е начинът, по който мозъкът ни показва, че някой е много красив. Пренасяме се в света на въображението, смесвайки мислите си с реалността – казва Ричардс.

Скръб за несподелена любов

И затова понякога е трудно да се спре тази фантазия.

– Дори ако никога не сте имали връзка, може би е била ситуативна връзка или влюбване, лесно е да се привържете емоционално към идеята за някого или неговия потенциал – казва Хейли Кийн, експерт по връзките.

И когато опознаете истинския им характер и това доведе до разочарование, все още можете, казва Кийн, да съжалявате за възможността за това, което представляват.

  Вместо омекотител: хитрите домакини изсипват това в пералнята и дрехите стават меки като пух:

Как да го преодолеем?

Първо трябва да погледнете реалистично на ситуацията.

– Трябва да започнете да разделяте в главата си представата си за това кои са и какви са в реалния живот. Може би началото на срещата с тях е било невероятно, а след това отношенията ви с тях са тръгнали надолу. Вместо да се фокусирате върху това как са се държали, когато сте ги срещнали за първи път, е време да осъзнаете, че истинската връзка е тази, която имате с тях днес – обяснява Кийн.

Въображаема любов

Най-добрият начин да го осъзнаете е да го запишете на хартия. Започнете, като направите списък от 10 причини, поради които сте несъвместими.

– Не е добре да имате въображаем партньор, който е успешен, привлекателен и забавен, ако рядко откликва на предложенията ви да се срещнете – посочи Кийн.

Когато осъзнаете, че „истинската връзка“ с този човек не е толкова магическа, е по-лесно да се откажете и от въображаемата връзка.

И Анна се съгласява, че е време да започнеш да мислиш за себе си и че имаш нужда от мъж, който да мисли за теб.

Мечтаене

– Върнете фокуса върху себе си, вашите интимни и лични нужди и как искате да бъдете обожавани и обичани. Така че, когато се появи правилният човек, вие ще сте готови, защото няма да бъдете емоционално уловени в някой, който не е до вас – подчертава Ричардс.

Експертите предупреждават, че мнозина все още се изкушават да преследват този човек или да дадат още един шанс на влюбените.

– Не забравяйте, че всяка връзка трябва да се гради от две страни… Усилието трябва да е 50/50 и просто не е възможно да се създаде връзка, ако това усилие е едностранно. Така че вместо да се опитвате повече или да бързате, направете крачка назад, за да се съсредоточите наистина върху вашите стандарти и това, от което се нуждаете от партньор, казва Хейли.

  Моята лична борба: Правя всичко възможно, за да се разведе синът ми и да вземе детето от нея:

Мечтаене

След като изчистите това, добавя Хейли, ще започне освобождаването от въображаемата връзка, което ще ви помогне да освободите място в главата си, да подобрите самочувствието си и да намерите връзка в реалния свят, която ще ви направи щастливи.

– Освен ако някой не те обича обратно, той е само обект на твоето внимание – заключи Ана.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *