четвъртък , септември 19 2024

„Мамо, ще се оправиш“, насърчаваше двегодишно момиченце майка си по време на раждане (СНИМКА):

Раждането у дома носи друго измерение – всички членове на семейството могат да присъстват

През юни миналата година мама Кейси роди за трети път, за първи път у дома.

И това раждане не беше различно само в това отношение, с изключение на факта, че по време на домашното раждане тя имаше много повече подкрепа, отколкото в болнични условия – третото й раждане беше различно, защото освен дулата, двегодишната й дъщеричка Идън беше с нея и й оказа огромна подкрепа.

Малката Идън искаше да отиде в басейна с майка си. Беше наистина необичайно изживяване за всички присъстващи и дори за дулата, която напътстваше и помагаше на бременната жена.

Татко смени памперса на малката Идън с пелена за басейн и веднага след това момиченцето влезе и започна да утешава майка си.

Раждане в басейн

– Всеки път, когато имах контракция, тя нежно слагаше ръце на лицето ми и казваше: „Добре ли е, мамо? Мама добре ли е?“. Това беше най-ценното нещо на света – написа тя.

Момиченцето не е присъствало на цялото раждане, останало е в басейна с майка си 30-40 минути. След това дулата казала на родилката, че трябва да се концентрира върху раждането, защото контракциите се забавили. Скоро след това се роди здраво бебе, а майката понесе раждането добре.

По време и след раждането в тялото на майката се отделя окситоцин.

Раждане в басейн

Окситоцинът е хормон, който се отделя от част от мозъка, наречена хипофизна жлеза, и това се случва в два ключови момента от живота на майката и детето.

  Болест на Грейвс: Причини, симптоми и как се лекува този проблем с щитовидната жлеза:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *