четвъртък , септември 19 2024

Екзотична красота, която цъфти веднъж, след което умира: Не забравяйте да държите любовното растение в стая с електрически уреди, за да ви спаси:

Всеки дом е по-красиво и приятно място, когато в него живеят растения. Мислили ли сте да допълните жилищното си пространство с екзотична красота, която е напълно лесна за поддръжка и следователно идеална за начинаещи и онези хора, които нямат голям късмет със стайни растения.

Тиландсията е позната още като растението на любовта и се украсява с необичайна красота, която привлича окото.

Прилича на розово перо, което наднича от вътрешността на дългите и тънки листа, а има и грациозни, сини цветя. Произлиза от семейство Bromeliacae, което включва повече от 600 вида растения в тропическите и субтропичните региони на Централна и Южна Америка, включително ананас.

Това, което го прави специално е, че тиландсията цъфти само веднъж в живота си и след това умира. Въпреки че умира бързо, той веднага се грижи за потомството си. Тоест паралелно с този процес се създават нови малки растения, с които се размножава.

Принадлежи към въздушни растения, тоест – епитифими.

 

Естественото му местообитание са короните на тропическите гори и има много слабо развит корен. Те се прикрепят към дърветата за структурна опора и малки косми по листата, наречени трихоми, абсорбират вода и хранителни вещества директно от въздуха. Всъщност не се нуждае от корени, защото не абсорбира вода и хранителни вещества от почвата.

Предимството на отглеждането на това растение е, че се нуждае само от поливане от време на време и ще ви се отплати многократно, защото абсорбира вредните вещества от въздуха, така че е отличен избор за всички, които искат да пречистят въздуха в дома си по естествен път.

  Родиха им се деца и съпругът направи ДНК тест-Децата се оказаха негови, но поиска развод като видя снимки на съпругата си:

Тъй като абсорбира електромагнитното излъчване и предпазва домакините от електросмог, тиландсията се препоръчва за отглеждане в помещения с компютърни устройства, телевизори и електрически уреди.

 

Много е популярно да се отглеждат тиландсии в стъклени топки и в този случай трябва да се уверите, че топката не е твърде малка и около растението циркулира достатъчно въздух.

Няколко съвета за отглеждане на любовно растение

– Поливайте го на всеки седем до 10 дни и добавяйте тор към водата веднъж месечно. Поливайте го с пръскачка и използвайте отцедената вода – най-добре е дъждовната.

– Дръжте го на светло място, но се уверете, че източникът на светлина не е директен.

– Тя обича стайни температури над 15 градуса.

 

– Най-честите причини за гниене на тиландсията са прекомерното поливане, сухият въздух в помещението и твърде ниската температура.

– Дори и да намерите екземпляри, които не са достатъчно напоени, всеки може да се възстанови, стига да има зелени части по растението. Такова растение трябва да се накисне във вода за 12 часа и след това повторете процедурата 2-3 дни по-късно, за 4 часа.

– Най-добре е да използвате специални почви за въздушни растения.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *