четвъртък , септември 19 2024

Постсексуалният блус наистина съществува: Ако сте изпитали тъга след полов акт, това е аларма за тези проблеми:

Не очаквайте физическата близост да реши проблемите във връзката ви

Докато повечето хора се чувстват страхотно и спокойни след секс, някои изпадат в тъга, когато подремнат приятно. Това чувство е известно още като посткоитална дисфория и се отнася до чувството на силно гадене и тъга, което се появява след секс . И съвсем не е безобидно явление.

Най-често се среща при хора, които са преживели някаква сексуална травма или нападение, въпреки че психологът Лори Бет Бисби казва, че в практиката си е срещала голям брой пациенти, които не са преживели травма, но все пак са изпитали негативни чувства след полов акт .

– Предполагам, че се случва на хора, които са очаквали повече от своите сексуални преживявания – каза Бисби пред The ​​Post и добави. – Много хора очакват по-високо ниво на удоволствие и интимност по време на секс, за да се освободят от стреса, а когато това липсва, се появяват различни негативни емоции.

Със сигурност, според нейното експертно мнение, има разлика между постсексуалния блус и общия прилив на емоции, който може да настъпи след секс.

– Хората могат да плачат или да се смеят дори след приятни и интензивни преживявания, защото плачът и смехът са „изпускателни клапани“ след секс. Това се случва особено ако преживяването е било физически интензивно, например силен или многократен оргазъм – обяснява тя.

 

И това, което е важно да се отбележи е, че истинската посткоитална дисфория може да доведе до сериозни проблеми, като избягване на интимност. За щастие и за това има решение.

  Тези 5 грешки съсипват всяка коса, номер 3 се допуска от всички:

– Преди секс изяснете защо го имате и защо сте избрали този партньор. Ако се чувствате виновни или се срамувате, прегледайте го преди секс – говорете с партньор, приятел или професионалист. По същия начин не очаквайте физическата близост да реши проблемите във връзката. Физическата интимност увеличава връзката, но за да разрешите проблемите, трябва да общувате – подчерта Лори.

Разлика има и между половете. При жените блусът след секс може да бъде причинен и от хормонални проблеми.

– Имах 52-годишна пациентка, която ходеше на терапия всеки път, когато имаше секс с мъжа си.В един момент тя започна да избягва секса. В крайна сметка чрез подробен анализ на психофизическото й състояние установихме, че жената е навлязла в менопауза – припомни д-р Бисбей.

– Симптомите на менопаузата също се отразиха негативно на сексуалния й живот. Няколко месеца терапия й помогнаха да отдели физическите симптоми от емоционалните и в самия край успя да възстанови физическия контакт със съпруга си – заключи лекарят.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *