неделя , септември 8 2024

Поклон! Мир на праха му. Само на 28 години загина български гражданин в Турция

Стана ясно името на издирвания българин, който е загинал при земетресението в Турция. Той се казва Гьокхан Йозгьок и е на 28 години. Новината бе разкрита от Хюсеин Вантасер, който ръководи дружество за култура и подпомагане на турците от Балканския полуостров.

Йозгьок е намерил смъртта си в Южна Турция – град Искендерун, като е живеел в Адана. Той е бил машинен инженер във фабрика, която е част от холдинга „Демир Челик“.

Информацията бе потвърдена от БТА.

Припомняме, че по-рано от Министерството на външните работи на България бе обявена новината, че е открит мъртъв български гражданин в района, пострадал от земетресението.

Спасителните операции продължават

Над 20 хиляди станаха жертвите в Турция и Сирия след земетресенията. Спасителните операции продължават, откриват се още оцелели.

Акцията на терен е сериозно затруднена от ниските температури в района. Държавите по света продължават да изпраща помощ. В събота от България ще тръгне нова група доброволци, сред които ще има лекари и медици.

Двете държави имат нужда от палатки, одеяла, генератори и отоплителни уреди.

Чудесата в Турция продължават. Български екип доброволци намери оцелели в руините на адското земетресение.

“Българската група е от 27 души, днес очакваме още 20 души да се включат при нас. Нашата група ще стане 50 души”, каза пред bTV ръководителят на групата от български доброволци в Кахраманмараш Георги Влайков.

“Тази нощ пристигна един екип от Швеция с българин, който е водач на куче. Цялата вечер обследвахме няколко сгради, но без успех. Другият екип вчера следобяд намери трима живи човека и предаде информацията, за да се започне акцията по спасяване. Същият екип намери двама живи човека”, разказа Влайков. Той подчерта, че в Кахраманмараш има работеща болница, не знам какъв е нейният капацитет.

  Ако си живял по времето на социализма в НРБ,този текст е за теб:

“В Кахраманмараш живеят около 600 хил. души. За момента има данни за над 800 съборени сгради, обследвани са 300”, добави Влайков.

източник

Прочетете също

Едногодишно дете е отвлечено посред бял ден: 31 години по-късно полицията се обажда и разкрива истината:

Когато бях малък, майка ми често ми казваше, че никога, никога не трябва да ходя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *