петък , септември 20 2024

Неща, които държим в къщите си, но мястото им е на сметището:

Пролетта е все по-близо. Мнозина започнаха да спестяват много. Въпреки това, колкото и да се посвещаваме на тази задача, някои неща изглежда винаги се изплъзват от радара ни. Понякога просто ги оставяме извън полезрението…

Дрехи и обувки, които не носите

Гардероб, съдържащ само дрехите, които носим, ​​е наистина рядка гледка. Всъщност това, което носим, ​​понякога се губи в купчина дрехи, които просто заемат място твърде дълго, съобщава Danas .

Намерете време да сортирате дрехите си. Ако има неща, които искате да носите по-често, преместете ги на място, където можете да ги видите. Всичко, което не ви подхожда или което пазите за всеки случай, го оставете настрана, съветва Tom’s Guide .

Запазете само нещата, които възнамерявате да носите. Ако имате дрехи и обувки, които не сте носили повече от година, те вероятно няма да се променят, така че помислете дали си струва да ги запазите или да им освободите място. Ненужните дрехи могат да бъдат предадени, дарени или рециклирани.

Стари и забравени ястия

Всички имаме любима тенджера или тиган, на които разчитаме. Проблемът е, че съдовете неизбежно ще се износят и ще се повредят с времето. Независимо дали незалепващото дъно е надраскано или корозията е унищожила най-добрия ви тиган, за съжаление нито един съд за готвене не трае вечно. Тавите за печене също са предимно еднакви – понякога размяната е единствената опция.

След като контейнерът изпълни предназначението си, не забравяйте да го извадите от шкафовете си и да го рециклирате.

Излишна хартия

Един от трите приоритета в разчистването са хартиите, които се натрупват във всеки дом. Документацията може да бъде всичко – от фактури до фишове за заплати и банкови извлечения, и причината повечето от нас да не предприемат тази стъпка е, че това отнема много време. Но колкото повече игнорираме купища хартии, купчината става все по-голяма и в крайна сметка ще запълни пространството.

  Хората с пъстри очи са по-различни от останалите:

Лекарства с изтекъл срок на годност

След като се възстановим от болест, естествено е да приберем каквото е останало в шкафа?

Лекарствата всъщност имат срок на годност. Ако не го следвате, можете да се изложите на сериозен риск за здравето. Така че отделете време, за да организирате чекмеджето си с лекарства. Изхвърлете всичко с изтекъл срок на годност и се уверете, че наистина използвате това, което е годно за употреба, по-рано, отколкото да купувате ново лекарство.

Грим с изтекъл срок на годност

Също като лекарството, гримът има срок на годност. Сроковете на годност са маркирани по различен начин в различните държави и често са маркирани с броя месеци, през които вашият грим може да издържи, след като отворите опаковката.

След изтичането на този период продуктът може да се влоши, като по този начин загуби качеството си. Освен това може да съдържа вредни бактерии и да доведе до инфекции. Не забравяйте да смените грима си, когато му дойде времето.

Найлонови торбички

Въпреки че започнахме да обръщаме внимание на това и да използваме торбички за многократна употреба все по-често, винаги има моменти, когато трябва да използваме нова. Носим ги вкъщи и ги подреждаме, докато се напълни шкафът.

Рециклирайте излишното, особено тези, които е малко вероятно да използвате отново.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *