четвъртък , септември 19 2024

Ето какво да направите, ако ви НАПАДЕ КУЧЕ: Спасение с една дума:

Всеки ден срещаме бездомни кучета по улиците. Проблем обаче възниква, ако се държат враждебно. Експертите споделиха съвети как да се предпазите и да предотвратите ухапвания от кучета.

Първо, опитайте се да останете спокойни.

Кучетата наистина усещат човешкия страх. Ако пред себе си има агресивно куче, трудно се успокоява. Като начало трябва да спрете да крещите, да махате с ръце и да не бягате. Подобни дейности ще издадат вашия страх и нервност и кучето ще получи директен сигнал за атака.

Забави

Ако куче е на пътя ви, незабавно намалете скоростта. Бавно се обърнете на другата страна и продължете да се движите бавно, следвайки кучето с периферното си зрение. Най-добре би било да спрете и да отпуснете ръцете си покрай тялото. Така ще избегнете вниманието на животното.

Не гледайте кучето в очите

Директният зрителен контакт с куче може да увеличи неговата агресия. Подобен поглед към животното се възприема като заплаха. Кучето трябва да се гледа отстрани. Тогава те ще разберат, че не сте заплаха и най-вероятно просто ще минат покрай вас.

Разсейте го

В ситуация като тази всяко нещо, което имате под ръка, ще ви помогне. Дайте на вашето куче своята бутилка, обувка или раница – всичко, което може да захапе. По този начин можете бавно да се отдалечите, избягвайки последствията.

Дай му командата

Ако кучето продължава да проявява агресия, обърнете се с лице към него, като продължавате да гледате леко настрани и му дайте команда да тръгне. Важно е гласът ви да е в безопасност в този момент. Не трябва да отправяте заплахи или да крещите истерично. Ефективните команди са: „Не!“ и „Назад!“ След като ги чуе кучето ще се изплаши и ще се отдръпне.

  Какво предсказа Ванга за 2023: Опустошителна слънчева буря, хора се раждат в лаборатории:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *