четвъртък , септември 19 2024

Как да сготвите боб за 45 минути: Нямате нужда от тенджера под налягане, просто добавете тази съставка:

Просто като боб, казват мнозина, но не е толкова лесно да се приготви боб чорба или просто боб, който все още е сред най-любимите ястия у нас. Основният въпрос, когато някой го приготвя, е дали може да се сготви някак по-бързо.

Има различни теории и трикове, които не включват накисване на боба в студена вода предната вечер.

Един от вариантите е да използвате тенджера под налягане, което значително съкращава процеса на варене и то не само на боба. А ако нямате тенджера под налягане, тогава ще трябва да приложите някои от тези съвети, които по-опитните готвачи използват от години.

Добре е при първото варене на боб във водата да добавите 1 чаена лъжичка сода за хляб. Оставете боба да къкри поне 15 минути, след което го отцедете от водата и добавете малко олио. Разбъркайте добре, за да сте сигурни, че маслото е разпределено във всяко зърно.

Към боба се налива студена вода в съотношение 4:1, долива се 50 мл ракия и се кипва. Оставете да къкри 45-50 минути и трябва да имате напълно сварен боб.

И не на последно място – времето за варене на боба зависи преди всичко от вида и качеството му. Нискокачественият и стар боб може никога да не се свари до съвършенство, независимо от времето, което прекарва в тенджерата.

  Майка работи с бебе на ръце, без да знае, че шефът й я гледа, вижте какво се случи после:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *