петък , септември 20 2024

Правите ли това в тоалетната? Навик, който почти всеки има, а дори не подозира колко е опасен:

Факт е, че днес все по-рядко изпускаме мобилния си телефон от ръцете си. Всеки ден прекарваме часове в изпращане на текстови съобщения, телефонни разговори и проверка на публикации в социалните медии. Телефоните се превърнаха в незаменим аксесоар, който носим навсякъде със себе си, дори на места, където не трябва.

Според проучване, публикувано от The List, 73 процента от населението използва телефона си, докато седи на тоалетната. Цели 93 процента от анкетираните, представители на поколението Z, признават, че изпращат съобщения или играят игри, докато дефекират. Въпреки че този навик може да не е толкова различен от четенето на вестник или книга, докато прекарвате време в банята, той може да бъде вреден.

А именно, освен че ви излага на по-голям риск от болести и инфекции, използването на телефона в тоалетната може да причини и появата на хемороиди, пише The Washington Post.

„Прекарването на твърде много време в седнало положение на тоалетната оказва натиск върху вените около ануса, което причинява хемороиди“, обясниха те.

Освен това сигурно си миете ръцете след тоалетна, а кога сте правили същото с мобилния си телефон? Ако не сте, рискувате да се заразите с микроби.

  Какво се случва 40 дни след смъртта:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *