четвъртък , септември 19 2024

Направете натурален витамин С – 100% усвоим, действа 48 часа:

Чудите се как да набавите достатъчно висококачествен, натурален витамин С в тялото си и да избегнете закупуването на непроверени и скъпи добавки от магазините и аптеките? Отговорът е, че можете да го направите сами – без допълнителни разходи!

 Отдавна е известна стойността на витамин С като изключително полезно средство за профилактика и лечение на много заболявания. Той е най-силният антиоксидант сред водноразтворимите витамини и освен че засилва устойчивостта на организма към вирусни и бактериални инфекции, действа срещу алергии, респираторни заболявания и редица други заболявания.

Освен това играе важна роля в създаването на колаген – протеин, необходим за регенерацията на тъканите, кръвоносните съдове, костите и зъбите и за здравия и млад вид на кожата. Източникът е важен! 

Трябва да се подчертае, че витамин С, който ще намерите в натурален източник, не е същото като аскорбиновата киселина, иначе синтезираната форма на витамин С, за чийто синтез най-често се използва глюкоза, получена от ГМО царевица!

Истинската истина е, че аскорбиновата киселина е само част от това, което майката природа е създала, когато е създала витамин С, който ще намерите в плодовете и зеленчуците или в друг естествен източник. В природата витамин С съществува като комплекс, в който ще намерите аскорбинова киселина, но също така рутин, биофлавоноиди, тирозиназа, коензими и някои други химични съединения, които заедно образуват едни от най-мощните витамини, без които човешкият живот би бил немислим. 

В полза на употребата на натурален витамин С е фактът, че след усвояване естественият витамин С се задържа в организма до 48 часа, докато аскорбиновата киселина се задържа само за два часа! 

  От чупливи нокти до подуване: Това са седем симптома на болни черва:

Чудите ли се как едновременно да набавяте достатъчно висококачествен, натурален витамин С в тялото си и в същото време да избягвате да купувате непроверени и скъпи добавки в магазините и аптеките? Направете го сами

Домашен натурален витамин С – рецепта

За тази рецепта са ви нужни различни цитрусови плодове (лимон, портокал, грейпфрут, лайм, мандарина…), сезонни или такива, които лесно можете да си набавите. Най-добре е да си купите органични цитрусови плодове или да си вземете местни, за които е проверено, че не се пръскат – защото кората наистина ви трябва. 

След като изядете или отцедите цитрусовите плодове, измийте и нарежете корите на всичките си цитрусови плодове, разпределете ги широко върху чиста кърпа или поднос и ги оставете на стайна температура за няколко дни, докато станат сухи и хрупкави. 

След това поставете тази суха кора в блендер и я смесете на прах, колкото искате, фин или едър. Опитайте това и ще останете възхитени от качеството и вкуса!цитрусов прах в херметически затворен съд и съхранявайте на сухо и хладно място

Консумиране

Не става дума за това колко милиграма витамин С приемате, а колко витамин С усвоява тялото ви. Цитрусовата кора съдържа много високи дози витамин С; 100 г кора осигурява около 130 мг витамин С! Самият портокалов плод осигурява само 71 mg на 100 g плод. Освен това цитрусовата кора е пълна с ензими и фитонутриенти.

Консумирайте поне 1 чаена лъжичка дневно – просто я добавяйте към каши, супи, салати, сокове, десерти… Една чаена лъжичка ще ви достави целия комплекс от витамин С, включително нарингин, рутин, хесперидин и други биофлавоноиди в количество тялото ви се нуждае от 1 ден!

  Никой не разбира защо лисицата никога не иска да напусне гробището:

Опитайте и ще останете възхитени от качеството и вкуса!

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *