петък , септември 20 2024

Носете едно и също облекло два дни? Това е МНОГО ЛОШ НАВИК и ето защо:

„Тази риза е обличана само веднъж, мога да я облека отново, преди да я изпра“ – сигурен съм, че сте си помислили това поне веднъж, когато се подготвяте за деня, но дори и да мирише на плат омекотител и

Въпреки че на пръв поглед не изглежда така, трябва да е попило потта при първото носене и така са се образували бактерии. Всичко това може да доведе до нежелани последствия – и то върху тялото ви.

Според Bright Side акнето може да се появи на гърба и гърдите. Ако напоследък забелязвате, че често се образуват, а не сте сменяли козметични продукти или нещо в диетата си, може да е защото дрехите ви не са достатъчно чисти. Разнасяне на бактерии и пот, запушени пори и акне.

Освен тях могат да се появят и по-дразнещи кожни състояния – обриви, зачервявания и сърбежи. Просто потта, попила от носената тениска, дразни кожата и води до зачервяване, малки петна и сърбеж. Това се случва особено когато ризата е изработена от синтетични материали.

Повечето от бактериите се създават от вашата пот, мазнина и мъртви кожни клетки, но просто си спомнете къде сте били с ризата си и на какви повърхности сте се подпирали – бюрото в офиса, асансьора, седалката в градския транспорт. .. Тези места са и чужди бактерии и определено не искате да ги пренесете в тялото си. Ето защо след всяко носене, дори и кратко, пускайте тениската в пране.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *