четвъртък , септември 19 2024

Побелявате ли твърде рано? Не е просто стрес, ето защо ви се случва:

Ако сте забелязали появата на сиви коси и сте на възраст между 25 и 30 години, най-вероятно сте преживели много стрес.

Побеляването на косата не е нормално явление на тази възраст, но все по-често се случва млади хора да забележат появата на побелели коси.

„Основната причина за побеляването на косата е оксидативният стрес, т.е. натрупването на свободни радикали в тялото поради повишено натоварване на антиоксидантната защитна система или изтощение на тази система“, обясняват експертите.

Сред факторите, които водят до преждевременно стареене, лекарите посочват липсата на сън, безпокойство, стрес, неадекватна среда, лошо хранене и навици.

И с течение на времето оксидативният стрес играе важна роля в развитието на атеросклероза, хипертония и, в дългосрочен план, коронарна болест на сърцето, миокарден инфаркт, инсулт и дегенеративни процеси в мозъка.

– За да спрете внезапната поява на сива коса, е необходимо да се погрижите в тялото си да има оптимално ниво на необходимите микроелементи: желязо, цинк, мед, селен, калций, витамини от група В (В6, В9, В12) , аминокиселини (тирозин, фенилаланин) – посочват експертите.

  Съпругата ми и аз не сме боледували от десетилетия: Тази напитка освежава и прочиства организма:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *