четвъртък , септември 19 2024

Когато пиете кафе с мляко и захар, в тялото ви се случват невероятни неща:

За мнозина денят не започва без първата чаша кафе. Има и такива, които обичат горчивото кафе, но повечето обичат да го подслаждат.

Експертите твърдят, че трябва да се вгледаме в малцинството, което пие горчиво кафе. Съдейки по изследванията, дори не трябва да слагате мляко в кафето, защото когато се смеси с големи количества кофеин, се увеличава отделянето на калций в урината и голямо количество се отлага в червата.

Казеинът, който се намира в млякото, когато влезе в контакт с кофеина, коагулира и създава газове, които причиняват стомашни болки и коремен дискомфорт. Освен това диетолозите казват, че млякото в кафето блокира метаболизма и е основната причина някой да не може да отслабне.

Същото важи и за кафетата, богати на слоеве сметана и сироп, те съдържат астрономически количества калории. Например, такова кафе в малка чаша може да има 300 калории, т.е. празни калории, които нямат хранителна стойност и по този начин причиняват повече вреда, отколкото полза.

Дори и да избягвате този тип кафе, по-вероятно е да сипете една-две лъжички захар, а това не само създава редица здравословни проблеми, като диабет, но и променя оригиналния вкус на кафето.

Ако, от друга страна, не обичате да пиете горчиво кафе, тогава намерете алтернатива в естествените подсладители.

  Изминаха cедем години: Една вечер телефонът иззвъня и тя се мъчеше да ме убеди, че се е променила:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *