четвъртък , септември 19 2024

Отървете се от бенки, брадавици, акне, папиломи и старчески петна:

Кожата е най-големият орган на нашето тяло, който има много функции:

  • предотвратява инфекции
  • поддържа телесната температура
  • предотвратява дехидратацията, като внася течности в тялото
  • помага да почувствате неща като студ, болка и топлина
  • произвежда витамин D, когато слънцето грее върху кожата

Повечето от нас в даден момент от живота си може да страдат от определени кожни проблеми като бенки, папиломи, акне, старчески петна. Хормоналният дисбаланс или промените в начина на живот са основните причини за тези проблеми.
Вместо да използвате вредни козметични продукти, които могат да ви помогнат да се отървете от тези проблеми, ние ви препоръчваме да използвате домашни средства, които са изключително ефективни и ефективни.

Представяме ви природни средства, които ще ви помогнат да разрешите кожните си проблеми:

Бенки

Бенките са вид лезия, която съдържа невусни клетки, известни като меланоцити. По правило те възникват в резултат на генетична предразположеност или прекомерно излагане на слънце.

Представяме ви няколко природни средства, които могат да ви помогнат да премахнете бенките:

Чесън

Преди да нанесете чесън върху кожата си, е много важно да защитите зоната около бенките си с вазелин или тиксо. Нанесете пресования чесън върху бенката, закрепете с превръзка и оставете да действа 4 часа.За целта, за да получите най-добри резултати, трябва да повтаряте тази процедура всеки ден.

Рициново масло и сода бикарбонат.

Можете ефективно да третирате бенки, като комбинирате рициново масло и сода за хляб. Смесете съставките за това, за да направите паста, нанесете сместа върху бенката, закрепете с превръзка и оставете за една нощ. На следващата сутрин трябва да премахнете превръзката и да изплакнете добре с вода. Тази процедура трябва да се повтаря всяка вечер, докато видите положителни резултати.

  Отглеждане на картофи в чували – иновативен метод, с който дори нямате нужда от градина:

Брадавици

Брадавиците изглеждат като мазни петна или малки подутини по кожата. Има много начини за лечение на брадавици, включително замразяване, салицилова киселина и тиксо.

Народни методи за премахване на брадата:

Банани

Всяка вечер преди лягане трябва да натривате брадавицата с бананова кора. Всичко за 2 седмици ще можете да ги елиминирате.

Mед.

Намажете брадавицата с мед, закрепете с бинт и оставете за една нощ. Тази процедура ще помогне за бързо премахване на брадавици и предотвратяване на повторното им появяване.

Ябълков оцет.

Ябълковият оцет също е ефективен лек за брадавици. Напоете памучен тампон с ябълков оцет, нанесете върху брадавици и оставете за една нощ. След 24 часа трябва да поставите нов памучен тампон, напоен с ябълков оцет. След известно време ще забележите как брадавиците започват да намаляват и падат.

Чесън

Можете да премахнете брадавици с чесън за много кратък период от време. Втривайте брадавицата с чесън всяка вечер преди лягане или можете да нанасяте чесън върху брадавицата два пъти на ден.

Папиломи .

Папиломите са израстъци, които обикновено се появяват на шията, подмишниците, клепачите и горната част на гърдите. Можете да ги елиминирате с процедура за замразяване.

Представяме ви природни средства, които ще ви помогнат да премахнете папиломите:

Ябълков оцет.

Напоете памучен тампон с ябълков оцет и го нанесете върху папилома. Само след няколко дни ще падне.

Масло от чаено дърво.

Първо трябва да накиснете памучен тампон във вода и след това да добавите няколко капки масло от чаено дърво. Нанесете памучен тампон върху папилома и го закрепете с превръзка. Повтаряйте тази процедура в продължение на 1 месец, два пъти на ден, и ще видите положителни резултати.

  Храни, които се превръщат в отрова след затопляне в микровълновата печка:

Сода бикарбонат и рициново масло.

Смесете сода за хляб и рициново масло, за да направите гладка паста. Нанесете сместа директно върху папилома и покрийте с бинт. За най-добри резултати повтаряйте процедурата 2-3 пъти на ден. Можете да съхранявате пастата в хладилник до 2 дни.

Старчески петна.

Тъмните петна обикновено се появяват по ръцете, предмишниците и лицето. Стареенето на черния дроб и излагането на слънце са основните причини за тъмните петна.

Естествени средства за тъмни петна:

Лимон.

Трябва да напоите памучен тампон с лимонов сок и да го нанесете върху тъмните петна. Скоро ще изчезнат.

Алое вера.

Нанесете гел от алое вера върху тъмните петна и оставете за половин час. Уверете се, че използвате гел от пресни листа.

Лук.

Нанесете сок от лук върху тъмните петна с помощта на памучен тампон. Оставете да действа 10-15 минути. Трябва да повтаряте тази процедура всеки ден, докато видите известно подобрение.

Хрян.

Комбинирайте хрян с оцет и нанасяйте пастата върху тъмните петна всеки ден. Ще видите положителни резултати за кратко време.

Почистване на порите.

Когато върху кожата има излишна мазнина, тя запушва порите. Те правят кожата много непривлекателна и груба. Освен това може да доведе до инфекции.

Пара

Измийте лицето си и поставете главата си над съд с преварена вода. Покрийте главата си с кърпа. Парата от водата ще отвори порите и ще ги почисти. След това просто изплакнете с топла вода и нанесете малко оцет.

Захарен скраб.

Ексфолирането може да ви помогне да отпушите порите и да възстановите здравия вид на кожата си. Смесете лимон и захар, за да направите паста. Използвайте памучен тампон, за да втриете пастата върху засегнатата област, след което изплакнете добре с вода. Тази процедура ще направи кожата ви по-гладка.

  Изповедта на един наш бездомник, която накара цяла България да заплаче:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *