четвъртък , септември 19 2024

Преди сърдечен арест се появяват два симптома

Сърдечният арест е внезапна загуба на сърдечна функция, дишане и съзнание. По време на сърдечен арест електрическата система на сърцето спира да работи.

Ако не се лекува незабавно, внезапният сърдечен арест може да доведе до смърт. Ето защо е необходимо да започнете реанимация в точното време. Сърдечно-белодробната реанимация (CPR) може не само да спаси живота на човек, но и чрез поддържане на притока на кръв към мозъка да поддържа мозъчната функция.

Внезапната сърдечна смърт е една от най-честите причини за смърт като цяло, както в света, така и в Хърватия. Само в САЩ около 350 000 души умират от сърдечен арест всяка година. Наскоро беше проведено проучване в Портланд, което проследява хора, страдащи от внезапен сърдечен арест, повече от десетилетие. През това време бяха разпитани много хора от обкръжението на жертвите, както и оцелели, като подробно бяха прегледани медицинските им досиета.

Установено е, че половината от пациентите на средна възраст са имали предупредителни признаци преди ареста, най-често под формата на болка в гърдите и недостиг на въздух.

Въпреки че една четвърт от хората, претърпели сърдечен арест, не са имали симптоми, повече от половината са имали поне един, като повечето са имали симптоми в рамките на 24 часа след ареста, въпреки че някои са имали симптоми до месец по-рано. Болките в гърдите се появяват най-често при мъжете, докато жените са по-склонни да се задъхват. Други симптоми, за които трябва да внимавате, са припадък и неправилен сърдечен ритъм.

Предишен инфаркт, коронарна болест на сърцето и някои наследствени заболявания, които засягат сърдечната функция, увеличават риска от внезапен сърдечен арест и хората, които знаят, че са изложени на повишен риск, може да се нуждаят от имплантиране на дефибрилатор, за да възстановят правилния ритъм на сърцето.

  Спането в една поза ПАЗИ ЗДРАВЕТО НА МОЗЪКА:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *