четвъртък , септември 19 2024

Жена спасява малко коте, заклещено под ремарке

Кармен Вайнбърг от Палм Бийч (Флорида, САЩ) организира Animal Friends Project, група за подпомагане на котки. Служителите на тази група спасяват, стерилизират и лекуват бездомни котки и котенца.

Когато Кармен пристигна в този парк за ремаркета, за да се погрижи за котките, живеещи на територията му, тя изведнъж чу слаб котешки вик изпод ремаркето. Тя последва звука и успя да види малко бяло коте под ремаркето.

Веднага щом котето видя лицето на мъжа, то измяука още по-силно и се опита да изтича до мъжа и тогава жената разбра защо котето не може да излезе изпод ремаркето.

„Лапата му висеше, прехваната от някаква нишка или въдица, много се страхувах да го изплаша, защото тогава можеше да се оплете още повече и да се нарани.“

Първо Кармен се опита да потърси помощ от хора, живеещи в ремаркета, тя почука на вратата им, но никой не излезе. Тогава тя се обадила в службата за контрол на животните.

„Бях им много благодарен, когато се съгласиха да изпратят офицер на помощ. Той успя да пропълзи под ремаркето, въпреки че беше много трудно да се направи и преряза въжето, което неочаквано беше много силно.“

Когато котето беше в ръцете на Кармен, тя веднага го заведе във ветеринарната клиника, тъй като лапата, която беше вързана с въдица, започна бързо да се подува. За щастие, помощта дойде навреме и въдицата нямаше време да повреди нервите и мускулите на котето; кръвоснабдяването също беше в ред.

  Австралийски тийнейджър се гмурна в кал, за да спаси кенгуру

На снимката се вижда, че подутата лапа на котето е почти два пъти по-голяма от нормалната.

Котето получи прякора Blu /синьо/ и същата вечер отиде да пренощува в къщата на Кармен. Жената изкъпала котето и го отървала от многото бълхи, които гъмжаха обилно в козината му.

Няколко дни по-късно отокът на лапата на котето намаля, но се появи друг проблем.

„Лапата му е малко крива сега, след като отокът спадна, но му правим масаж и се надяваме скоро да изчезне.“

Блу също не се храни много добре, така че трябва да се храни малко по малко често.

Но иначе е много активен и започна да си играе с играчки.. И да се движи, което показва, че се чувства нормално. Кармен се надява той бързо да се възстанови напълно и да му се намери добър стопанин. 

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *