четвъртък , септември 19 2024

Хората мислеха, че спасяват коте, но то се оказа съвсем различно животно

Хуманното общество „Cat Shelter Limburg“ се намира в Белгия и спасява бездомни котки. Миналата седмица им се обадил мъж и казал, че е намерил малко черно коте и иска доброволци да го приберат.

Доброволката Мартина Вос отиде да вземе котето. Това беше невероятна мисия, която тя нямаше да забрави скоро.

Тя пристигнала на адреса в частна къща, взела малкото, като също си помислила, че е коте, след което разбрала къде е намерено. Търсенията на това място за майката на малкото или други котенца не дадоха никакви резултати, така че бебето беше признато за сираче.

Когато Мартина се канеше да заведе котето в приюта, тя първо се усъмни, че нещо не е наред.

„Когато го взех, стори ми се, че е твърде голям за коте, тогава погледнах по-отблизо лицето му и също не ми се стори като котка.“

Мартина завела бебето на ветеринар, надявайки се също да разбере от него от какво животно принадлежи това малко. Но ветеринарният лекар също не можа да й даде отговор. Той изглеждаше объркан.

„Единственият отговор, който ми даде, беше, че малкото е женско“, казва Мартина Вос.

Тогава на Мартина й хрумва идеята да потърси съвет от център за диви животни и там мистерията най-накрая е разрешена.

„Идентифицираха бебето като лисиче.

Оказа се, че много малките лисици често имат тъмна козина и много малки уши, които могат леко да наподобяват външния вид на коте.

Откритието изнерви Мартина.

„Първо, аз също се интересувам от опазването на местните диви животни. Второ, фамилията ми „Вос“ се превежда като „лисица“ и през целия си живот съм мечтал да срещна лисица и сега го държа малка лисица в ръцете ми и тя беше спасена от смъртта. Това е като буден сън.

Малкото лисиче беше преместено в британски приют за диви животни и ще остане там, докато порасне и стане самостоятелно. След това ще бъде освободен в природата.

„Като доброволец на Humane Society, аз съм отдаден да помагам на застрашени животни, особено на такива малки и беззащитни като котенца, въпреки това ме накара да се чувствам добре, че сега това бебе има шанс да живее Един ден тази лисица ще се върне в естествената си среда и ще има много малки лисици“, казва Мартина Вос.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *