петък , септември 20 2024

Тя беше малка, болна и кльощава,но се превърна в луксозна пухкава котка

Една жителка на Лос Анджелис веднъж чула странно скърцане, идващо от храстите в нейната градина. Тя порови из храстите и най-накрая намери малко коте, което изглеждаше много болно.

Осъзнавайки, че едва ли ще може да помогне сама на болното малко, жената се обадила на Сандра Лий, известна спасителка на малки котенца в Лос Анджелис.

„Когато намери това коте, то изглеждаше на не повече от 6-8 седмици, но истинската й възраст беше трудно да се определи, тъй като котето страдаше силно от дехидратация и недохранване“, казва Сандра Лий, „Тя беше изчислена на 6 – На 8 седмици, но тя тежеше само 1 фунт (450 грама), което е приблизително теглото на 4-седмично коте.

Беше толкова кльощава, че се виждаше всяка кост в гръбначния й стълб. Тя също беше силно покрита с бълхи и, както по-късно разбрахме, също страдаше от редица медицински проблеми.“

Когато Лий доведе котето, което нарече Ливви. В дома си, стана ясно, че процесът на възстановяването му няма да е лесен. От слабост горкият едва се движеше и имаше нещо като неврологично заболяване.

Ливи също отказа да яде, въпреки напразните опити да я нахрани. Изглеждаше, че котето е обречено.

„Честно ще кажа, че не мислех, че ще издържи повече от няколко дни, но просто исках да й дам топлина и да я накарам да се почувства в безопасност. И когато премина през най-трудните първи нощи, се страхувах да я докосвам още една седмица, защото тя изглеждаше невероятно крехка и болнава.“

С най-лошите дни зад гърба си, Лий заведе Ливи на ветеринарен преглед, но имаше още повече въпроси за нейното състояние. Това, което също остана мистериозно, беше фактът, че Ливи все още не можеше да отиде до тоалетната само след няколко дни. Според лекаря силният запек може да се дължи на дехидратация и лоша храна, която котето е яло навън.

  Мъж намери коте под капака на колата си, което се качи там преди 100 километра

Възстановяването на Livvy беше толкова бавно, че дори след 4 седмици никой не можеше да каже дали това коте някога ще се възстанови. Дори и със специална диета, Ливи отне много време, за да се възстанови от ефектите на дехидратацията.

Само след четири дълги месеца (!) лечението и грижите на Лий дадоха резултати. След това Ливи бързо започна да се превръща в сладка и пухкава котка и Лий намери нов дом за нея с нов добър собственик.

Но през всичките месеци на лечение Ливи толкова се привърза към Лий, че не може да се установи в новия си дом. Въпреки цялата грижа и любезност на домакинята, Ливи остана затворена и уплашена. И когато Лий дойде да я провери, тя щастливо се покатери в скута й и започна да мърка от щастие.

„Намерих домове за над 60 котенца и това беше първият ми „домашен провал“. Ливи просто искаше да се прибере у дома при мен.“ – Лий се усмихва.

Сега Ливи живее със семейството на Сандра Лий и се радва на живота. Тя е здрава и много лоялна към собственика си.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *