четвъртък , септември 19 2024

Старо глухо куче пази изгубено 3-годишно момиченце 17 часа

Старо и глухо куче Макс прекара около 17 часа в австралийската пустош, без да изостави изгубеното си тригодишно момиче Аврора . Когато спасителите се приближиха, Макс ги пресрещна и ги заведе до мястото, където беше детето.

Малката Аврора изчезна след 15:00 часа миналия петък, след като излезе на разходка от дома си в провинциален Куинсланд. Семейното куче Макс, австралийско куче за добитък, я последва.

Времето този ден беше облачно и когато хората се опомниха и започнаха да търсят детето, дъждът вече беше унищожил всички следи от нея. Издирването е прекратено през нощта.  

Рано в събота сутринта повече от 100 доброволци започнаха мащабно издирване на детето, разресвайки храстите и пресичайки пустош. А в 8 сутринта детето е открито на 2 километра от къщата. Първо спасителите се натъкнали на Макс, който хукнал и повел хората след себе си.

Няколко минути по-късно хората намериха момичето, всичко беше наред с нея, размина се с няколко драскотини.  

Очевидно Макс е бил до детето през всичките тези часове и го е защитавал. За такава добра работа Макс получи титлата „почетно полицейско куче“.

„Районът около къщата на родителите на момичето е доста хълмист и районът е много негостоприемен, ако отидете пеша тук растителност, както и стръмни склонове“, казва член на екипа за търсене Иън Фипс.

Бабата на Аврора участвала в издирването; тя вървяла и продължавала да вика името на момичето и внезапно един ден чула глас на дете в отговор на вика й. Хората се затичаха към това място и бяха пресрещнати от кучето Макс. Той заведе спасителите до момичето.

„Аврора беше малко депресирана и уплашена, когато видя, че всички започнахме да плачем, но аз й казах, че това са сълзи от щастие“, казва бабата, „Стотина различни неприятни неща можеха да й се случат, но ние я намерихме. и тя жива и невредима.“

Съобщава се, че Макс е на 17 години и е глух и частично сляп. Винаги е имал добри отношения с момичето. Аврора миришеше силно на мокра кучешка козина; тя спа цяла нощ в ръцете на кучето и това частично я предпазваше от нощния студ.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *