четвъртък , септември 19 2024

Какво лошо има в това, че човек си гризе ноктите:

Всички имаме лоши навици. И така, има милиони причини, поради които хората гризат ноктите си и намират странни удоволствия. Но ние дори не подозираме колко вредно е това за тяхното здраве.

Освен че изглежда като отвратителен навик, той може да разкрие и някои характерни черти на човек. Изследователите стигнаха до следното заключение:

ОНИХОГРАФИЯТА Е ЖАРГОННОТО НАИМЕНОВАНИЕ ЗА УХАПВАНЕ НА НОКТИТЕ, КОЕТО Е КЛАСИФИЦИРАНО КАТО „ОПИТ НА ОРГАНИЗМА ДА ИЗПЪЛНЯВА ПОВТАРЯЩИ СЕ ЗАДАЧИ“.

„Докато някои проучвания показват, че ухапването на ноктите е резултат от стрес, други твърдят, че това се дължи на някакво разстройство, тревожност, умора и неудовлетвореност.

Психолозите са стигнали до заключението, че човек, който хапе ноктите си, обикновено е перфекционист. Те никога не забавят темпото или се успокояват. Ако нещо не е наред, те се разочароват.

Недоволството ги води до сериозен стрес, който ги кара несъзнателно да хапят ноктите си. Този навик може да бъде нездравословен. Понякога осъзнаваме броя на предметите, които докосваме през деня, както и броя на бактериите, с които влизаме в контакт.

Никой не може винаги да има идеално чисти ръце, така че когато хапем ноктите си, тези бактерии влизат в устата ни. Самото ужилване причинява рани по пръстите и инфекции.

В повечето случаи малките деца и възрастните не са наясно с последиците от ухапването на ноктите. Този навик им стана толкова познат, че не могат да се откажат от него. Колкото по-дълго го правят, толкова по-трудно ще бъде да спрат.

  Това мазило го има само във ветернинарните аптеки и струва стотинки, но ще се шашнете колко неща лекува:

Това важи повече за децата, отколкото за възрастните. Възрастните могат да се отърват от фрустрацията по много начини, докато децата не могат. Проблеми в училище, конфликти с други деца, трудности при усвояването на училищни материали и т.н. могат да се възприемат от децата и родителите като незначителни. Не всички се раждат уверени и се учат бързо.

Стресът обаче не винаги е причината да хапете ноктите си всеки път. Това може да се научи от възрастни, като ги имитира. Децата виждат възрастни да хапят ноктите си и тогава те също започват да го правят.

Това е психологически проблем.:

Ако човек развие този навик след 18-годишна възраст, това очевидно не е имитация, а психологически проблем. Проучванията показват, че тревожността почти винаги е причина за това поведение.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *