петък , септември 20 2024

Днешните деца прекарват повече време от всякога в интернет: Ето как да ги предпазите от потенциални капани:

Как децата се справят с използването на технологиите? Резултатите от проучване на Google са обнадеждаващи – повечето родители (80%) са уверени, че детето им ще се свърже с тях при евентуални проблеми в интернет, а 73% от анкетираните вече са обсъждали с тях онлайн безопасността.

Времето, прекарано пред екрана, непрекъснато се увеличава и не е изненадващо, че повече от 60% от родителите позволяват на децата си да използват устройството за продължителен период от време, което е необходимо за онлайн класове (52%), изучаване на нови езици ​​(33%) или дори четене на книги (31%).

Въпреки оптимизма, всеки трети родител все още се тревожи, че децата им може да не са достатъчно информирани за безопасността в интернет. Децата получават първия си телефон средно на 10-годишна възраст и родителите не обсъждат онлайн безопасността с тях средно до 13-годишна възраст.

Тази разлика може да е причината децата да не са толкова информирани, колкото биха могли да бъдат – особено на възраст, когато са най-податливи на капани и навици, от които е трудно да се отървете.

Родителите вярват, че непринуденият разговор с детето им (42%) е най-ефективният начин да ангажират детето си в онлайн безопасността, следван от установяването на правила с помощта на функциите за родителски контрол (30%).

Как да направим децата по-безопасни в интернет

Тъй като технологиите се развиват бързо, за родителите може да бъде трудно да намерят най-актуалната информация за безопасността в интернет. Почти половината от тях казаха, че не знаят кои инструменти да използват, за да наблюдават онлайн активността на децата си или че не могат да намерят лесни за разбиране примери за безопасност в интернет.

  Двойка показала 8-годишните си близначки. Красотата им ще ви възхити:

И така, ето някои удобни инструменти и безплатни ресурси, които всички родители могат да използват:

Google Family Link помага за определяне на основни дигитални правила, които да насочват децата ви, докато учат, играят и изследват онлайн.

Be Internet Awesome предлага инструменти, литература и интерактивни игри, които учат децата на основите на цифровото гражданство и безопасността в интернет.

Google SafeSearch помага за филтрирането на нецензурно съдържание в резултатите от търсенето, включително изображения, видеоклипове и уебсайтове.

YouTube Kids ви позволява да създадете профил за вашите деца, за да показвате подходящо съдържание, подходящо за тяхната възраст.

YouTube supervided experiences е управлявана от родител версия на обикновен YouTube. Предлага се с персонализирани настройки за съдържание, персонализирани функции и цифрова защита за благополучието на по-младите зрители.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *