четвъртък , септември 19 2024

Спасиха лисиче, намазано с автомобилно гориво

Миналата седмица шотландската SPCA получи шестседмично малко дива лисица. На 16 април лисичето е открито от работници в предградията на Глазгоу.

Малката лисица беше в яма с мръсна вода и едва се задържа на повърхността, вкопчена в парче дърво. Хората успели да го извадят и тъй като наблизо нямало майка лисица, се обадили в центъра за диви животни.

Малката лисица беше покрита с мръсотия и автомобилно гориво, така че беше спешно да се измие, преди горивото да нарани очите и кожата й. Лисичето получи прякора Дизел .

В центъра за диви животни лисичето беше старателно изкъпано, след което прегледано и нахранено. Малката лисица беше здрава и горивото нямаше време да му навреди.

След това той беше поставен в заграждение, където бяха държани други спасени лисичета. Той ще остане там, докато порасне и след това ще бъде освободен в природата.

Според Колийн Седън е много хубаво, че хората са спасили това бебе, като са го забелязали навреме. Но ако видите малко лисиче, което не е в беда или ранено, тогава не е нужно да се приближавате до него и да се намесвате в живота му.

Малките лисичета често биват влачени от място на място от майките лисици и човешката намеса може да обезпокои както лисицата, така и малкото.

Няколко от лисичетата, които сега са в центъра, дойдоха при хората по този начин. Просто някой ги е видял на пътеката или в храстите, хванал ги е и ги е върнал.

  Билката, която в магазина струва левче, а дори и един лист от нея прави чудо за здравето:

Колин Седън уверява, че лисиците в този случай не са били изоставени, тъй като лисиците могат да оставят потомство дори за един ден и след това да дойдат при тях през нощта и да ги нахранят.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *