четвъртък , септември 19 2024

Истината за жените и секса на средна възраст, не се разочаровайте:

Проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, установи, че 70 процента от австралийските жени на възраст между 40 и 65 години имат ниско либидо. Цифрата е по-висока от очакваната въз основа на предишни проучвания.

Анкетираните са попълнили въпросник, даващ информация за сексуални действия през последните четири седмици. Резултати под 5,0 се оценяват като лоши, когато става въпрос за нивото на интерес към секса. Д-р Роузи Уорсли от университета Монаш, която ръководи изследването, посочи, че този проблем е известен отдавна, но че числата са изненадващо високи.

„Това е нещо, за което много жени трябва да се тревожат“, каза Уорсли.

Причината за липсата на сексуално желание може да бъде заболяване, лекарства или различни хормонални промени, но също и как възгледите за секса се променят с времето.

Сексуалният терапевт и консултант по връзките Синди Дарнел вярва, че не става въпрос за липса на удоволствие, а че нуждата на повечето жени от секс не е основна или дори съществена.

„Това не означава, че не искате или не можете да се насладите на секса.“ Това означава, че няма физиологичен стимул, но може да се появи по-късно, ако започне да се практикува“, обяснява Дарнел.

Физическите симптоми, които се появяват по време на менструалния цикъл, също могат да окажат влияние върху това – подуване на корема, умора или болка също убиват желанието. Стресът, липсата на лично пространство, дългите връзки, родителството също трябва да се имат предвид. Лошите сексуални преживявания също не бива да се пропускат.

Собственикът на най-стария секс шоп в Австралия Морийн Матюс посочва, че неудовлетвореността от сексуалните отношения след дълго време може да доведе до избягване на подобни ситуации. Как жените с този проблем могат да намерят решение?

  Единственият българин с две трансплантации: Излъгах смъртта с четири часа:

„Когато се мотивирате, вие сте в по-добра позиция да промените нещата към по-добро.“ Както когато трябва да отидете в залата, за да тренирате в студените сутрешни часове. „Първите десет минути от ставането, обличането и излизането от апартамента са ад“, обяснява Дарнел.

„Никой не харесва тази част, но хората, които я правят, знаят ползите.“ Същото е и със секса.“

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *