четвъртък , септември 19 2024

Някои харесват този метод на сън, други го презират: Опитайте го с партньора си и вижте дали работи за вас:

Замисляли ли сте се как спането с партньора ви в едно легло влияе върху качеството на съня ви? Според изследвания може да стабилизира REM съня и синхронизирането на фазите на съня. Това обаче, за съжаление, не е така за всички. За някои двойки спането в едно легло има обратен ефект на горния и дори компрометира качеството на съня им.

Връщане в леглото, прекомерно „подръпване“ около завивката – това са дреболии, които могат да прекъснат и нарушат цикъла на съня през нощта. В такива случаи скандинавският метод се оказва полезна стратегия.

Какво представлява скандинавският метод за сън?

Най-просто казано, скандинавският метод за спане е практиката да се използват две отделни юргани или калъфи вместо една голяма. Така нито един от партньорите няма да бъде открит от спящото око, но това също така ще избегне несъзнателното дърпане и потрепване.

Някои предимства на този метод са по-добър и по-спокоен сън, както и по-голямо усещане за топлина и комфорт. Освен това партньорите могат да избират материала, размера и теглото на юргана според собствените си предпочитания. Така можете да запазите личното си пространство, докато спите и в същото време да сте близо до партньора си.

Въпреки че няма научно доказани отрицателни страни, някои смятат, че този метод може да застраши интимността и близостта между двама души. Ето защо е важно да се консултирате с партньора си, преди да опитате този метод. Но не забравяйте, че в крайна сметка за една качествена и близка връзка е важно да намерите нещо, което да устройва и двама ви.

  Гинеколозите съветват- pодилките да пият кафе след раждане! Може да ви спаси от тази коварна болест:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *