четвъртък , септември 19 2024

Двама мъже тръгват на 12-часов преход, за да спасят куче, попаднало в капан

Шон Маккормак, който живее в Тайван, доскоро никога не е мислил за планински туризъм.

Но когато Шон и неговият приятел Рос Туиди научиха, че някъде в планината живее куче с ранени лапи, те веднага тръгнаха на 12-часов поход, за да помогнат на животното.

Някой публикува в социалните мрежи снимка на куче, седнало в „къща“, направена от ръждясала бъчва, и каза, че младо куче живее там близо до частна къща, но на практика не се грижи за него и кучето има ранени лапи. На снимката се виждаше слабо куче с пъхнати под себе си лапи.

Маккормак беше дълбоко обиден от снимката.

Той се свързал с човека, който го е направил. Казали точното място, където се намира къщата и това куче.

Кучето се казваше Санди и лапите й бяха наранени, когато падна в капана на бракониера. Едната лапа беше наполовина счупена, другата беше малко по-малко повредена.

Маккормак и приятелят му Рос са съсобственици на Taiwan Adventures, те много обичат животните и това не е първият път, когато спасяват кучета, включително жертви на капани и примки на бракониери.

Първоначално мъжете мислели да стигнат до кучето с транспорт. Оказало се, че пътят е толкова труден, че можели да стигнат само пеша. Оказа се, че изкачването на тази планина ще отнеме поне 6 часа, а след това и слизането още толкова.

„Беше тежко пътуване, особено за някой нов в бизнеса като Шон“, казва Рос Туиди. „Той ми каза, че никога не е правил нещо подобно, но въпреки това отидохме там.“

  От 8-годишен това момче с грижи за майка си. Днес е на 23: ето как се развил животът му:

Беше началото на март. Изкачването на планината се оказа дори по-трудно, отколкото Шон си беше представял.

Няколко пъти вече искаше да се откаже и да се върне у дома, а Рос обмисляше варианта да каже на хората от съседното село за кучето, може би беше кучето на някой местен и той го търси и щеше да е недоволен, ако беше отнето.


Най-накрая стигнаха до върха на планината и с мъка успяха да намерят кучето под пластмасовите столове, където кучето се беше скрило. Той се страхуваше от непознати, но в същото време усърдно махаше с опашка. 

„Когато видяхме кучето, разбрахме, че трябва да й помогнем и не ни интересуваше дали някой от местните ще се възмути, ако я приютим. Той дойде при нас и сложи глава в скута ми, погледна като това „Сякаш ни молеше да го прегърнем“, казва Маккормак.

Раните на Санди изглеждаха гадни и бяха възпалени. Според Маккормак, ако кучето беше останало на планината, то щеше да умре от инфекция. Едната лапа успя да зарасне, но другата беше толкова тежко ранена, че костта се виждаше.

„Болеше го, но когато превързахме лапата му, се почувства малко по-добре, забелязваше се.

Кучето трябваше да бъде заведено на ветеринар възможно най-бързо, но ние трябваше да се върнем по същия път, което отне още шест часа. Санди беше поставен в раница и той седна там и се огледа.

„През целия път назад той беше просто ангел. Не хленчеше, не лаеше, не плачеше. Не издаваше нито звук.“

Когато най-накрая Санди беше отведена на ветеринар, лекарят трябваше да ампутира засегнатите части на двата предни крака. Сега раните на Санди зарастват добре и когато се възстанови напълно, обещават да му направят специални протези.

  Бездомно момче спасява улично куче без да знае, че то ще му върне услугата по трогателен начин:

„Сега се чувства добре и вече започна да си играе с другите кучета в клиниката. Той е сладко, добро и щастливо куче.“

Когато историята на Санди беше публикувана в социалните мрежи, един от жителите на Тайван беше много трогнат от трудната му съдба и пожела да осинови кучето завинаги, въпреки увреждането му.

„Много сме щастливи, че нещата се получиха толкова добре за Санди. Струваше си всичките усилия, които положихме, за да стигнем дотам“, казва Маккормак.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *