четвъртък , септември 19 2024

Пиете късно кафе и не можете да спите? Решението е в това:

Кафето е напитка, без която много от нас не могат да си представят ден. Някои хора имат нужда от него веднага щом се събудят, докато други обичат да пият големи количества през деня.

Кофеинът обаче влияе на тялото ни по различни начини. Твърде високото ниво, както и последващото му намаляване, може да доведе както до раздразнителност, така и до високо ниво на енергия, но и до промяна в работата на сърцето.

Също така може да се случи твърде много кофеин да наруши съня ви. За да разрешите проблема с безсънието, причинено от кофеина, можете да опитате трик, за който изследванията са потвърдили, че наистина работи.

Според Майкъл Брус, клиничен психолог и дипломиран специалист по съня, кофеинът остава в тялото от 6 до 8 часа, преди да започне да се разтваря. Това означава, че ако спрете да го пиете в 15 часа, само 50 градуса кофеин ще бъдат неутрализирани до 23 часа. Брус съветва да изпиете последното си кафе за деня в ранния следобед.

На една дискусия Брус представи и доказателства, че ако вече пиете кафе в късния следобед и вечер и то причинява безсъние, можете да изядете едно броколи и да решите проблема.

Според проучване от 2007 г., публикувано в списанието Current Drug Metabolism, броколите стимулират производството на цитохром P450 ензими в черния дроб, които регулират нивата на кофеин в тялото. Участниците в изследването са изяли 500 грама броколи и 100 милиграма кофеин под формата на таблетки, което е приблизителното количество, което се съдържа в чаша кафе.

  Забравете за картофите и ориза: Най-голямата бърза вкусотия – щом го извадя от фурната, чиниите се изпразват


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *