четвъртък , септември 19 2024

Жена отиде на почивка и се върна с коте от кофата за боклук

Жителката на Обединеното кралство Лидия Елъри нямаше търпение най-после да дойде времето за отпуската й, защото отдавна мечтаеше да отиде в Гърция на остров Закинтос. Никога преди не беше ходила в Гърция.

Лидия вече си беше представяла в сънищата си как се припича на плажа върху снежнобял пясък под нежните лъчи на средиземноморското слънце.

Всичко това беше в пълен контраст с нейната родна Великобритания, където мрачните, хладни дъждове ставаха все по-чести по това време.

Лидия планираше да пристигне от Гърция добре отпочинала и с разкошен тен. Тя не знаеше, че ще вземе нещо друго със себе си от ваканцията или по-скоро някой друг.

Когато Лидия пристигна в Закинтос, тя посети плажове, кафенета, местни забележителности и започна постоянно да забелязва много бездомни котки наоколо. Това разстрои момичето, защото много от котките бяха неподдържани, имаха бълхи и ядяха отпадъци от сметищата.

Лидия съжали, че не може да спаси всички и реши да помогне поне на малък брой котки.

Тя започна да носи храна и да храни улични котки. Други туристи и местни жители забелязаха милата й постъпка и скоро една от жените се приближи до Лидия.

Тя каза,че е поела малко коте от купчината за боклук и го храни,но е време да си тръгва и се страхува,че без нея котето ще умре от глад. Тя помоли Лидия да се грижи за бебето и назова мястото. къде се намира това бунище?

Когато Лидия се приближи до кофите за боклук, разположени недалеч от хотела, малко пъстро коте изтича при нея иззад торбите с боклук.

„Той изглеждаше така, сякаш беше само на няколко седмици. Той живееше на това място до торби с боклук и беше много опасно, търсейки храна, можеше да влезе в чувалите за боклук и боклукчиите да го изхвърлят. торби в камиона за боклук.“

Лидия не успя да вземе котето в стаята си.

Започна да идва на това място два пъти на ден и да го храни с нормална храна.

„Дадох му парчета риба и котето яде с такава алчност, сякаш никога не беше виждало такава храна, и когато ме видя, изтича до мен и поиска да седнем в скута ми приятели.”

Лидия даде на котето прякора Джефри. Сслед това го прегледа и разбра,че е момиче и тогава я кръсти Аги (в чест на Агата Кристи).

Когато дойде време да отлети от острова обратно в Обединеното кралство, Лидия се разтревожи за съдбата на котето.

  Тя беше малка, болна и кльощава,но се превърна в луксозна пухкава котка

„Четох, че много котки в Гърция умират, когато дойде зимата, защото през зимата почти няма туристи и никой не ги храни, не можех да си помисля, че и Аги ще сполети същата съдба.“

Лидия решила да вземе котето при себе си, но се оказало, че това не е толкова лесно и изисква много документи и разрешителни.

За щастие момичето се обърнало за помощ към местната организация за подпомагане на уличните животни Zante Strays и те се съгласили да намерят осиновително семейство за Аги.

Но дори след като отлетя у дома и осъзна, че Аги най-вероятно ще се оправи, Лидия не можеше да спре да мисли за котето и все пак успя по-късно да доведе котето в Обединеното кралство.

Трябваше да взема ветеринарен паспорт за котето, да инжектирам необходимите ваксини и след това да транспортирам котето през морето с кораб за няколко дни.

И най-накрая Аги беше у дома с Лидия. Измина една година оттогава и Аги се превърна във възрастна и здрава котка с черупка на костенурка.

Тя живее с Лидия и майка си в предградията и обича да се разхожда из градината и да гони пеперуди.

Аги посрещна първата си зима с изненада; в Гърция никога не би видяла сняг, но бързо свикна.

„Не искам да мисля какво щеше да се случи с Аги, ако Занте Стрейс не ми беше помогнала. Тя е красиво и уникално малко момиченце и съм голяма късметлийка, че я срещнах преди година през май“, казва Лидия. Елъри.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *