петък , септември 20 2024

Гостите си мислят, че в апартамента ми има скъпи ароматизатори, но всичко в къщата ми ухае с тези малки трикове:

Обичам, когато в къщата има ненатрапчив фин аромат. Но в същото време не понасям магазинни аромати и други освежители за въздух. Техните аромати ми се струват твърде натрапчиви и неестествени.

И все пак намерих решение на проблема си. Сега в моя апартамент винаги има приятен аромат. Когато гостите за първи път влязат в къщата ми, те мислят, че използвам скъпи арома-дифузери, но всъщност малките трикове ми помагат.

Няколко капки в канализацията

Да, така създавам прекрасен аромат в банята. През деня никой не използва банята, като правило използваме мивката, за да си измием ръцете. Вечерта след като всички си вземат душ капвам 5-7 капки етерично масло в канала. И така приятният аромат в банята е осигурен за целия ден.

Ако няма баня, например, монтирана е душ кабина, капваме масло в канала на мивката. Дори ако мивката се използва многократно през деня, не се притеснявайте, ароматът ще се извиси в стаята за дълго време. Тъй като маслото се утаява в сифона и не е толкова лесно да го измиете от там наведнъж.

Не забравяйте кофата за боклук

Имаше случай, преди няколко години „се закачих“ за ароматизирани торби за боклук. Колко е хубаво, като поставите такава торбичка в кофата и тя излъчва приятен фин аромат на лавандула или лимон. И в резултат мирише на пролетна градина под мивката.

Такива опаковки струват доста по-скъпо от аналозите без мирис. И разбрах колко лесно е да спестите пари, като купувате обикновени торби за боклук, но в същото време да не загубите приятния аромат.

Всеки път, когато сменя с нова, капвам в нея 3-5 капки от същото етерично масло. За по-добър ефект разтривам малко маслото вътре в торбичката.

  Всеки ден след работа той се къпе в обществената тоалетна, за да скрие истината от семейството си. Истинската история на един баща

Същият трик може да се направи и с торбата за боклук в тоалетната.

Памучен тампон върху радиатора

Това е най-простият ароматизатор, за който можете да се сетите. Взимаме памучен тампон и върху него слагаме няколко капки етерични масла. Сложих го на радиатора и през деня стаята има приятен аромат. Веднага щом започне да отслабва, добавете още няколко капки към тампона.

Използвайте базови масла, те имат по-богат аромат: планински бор, мента, евкалипт, лавандула, пачули.

Овлажнител

Не се притеснявайте, не предлагам да бягате до магазина за онзи скъп овлажнител, който ще съска нагоре със струя. Възможно е овлажняване на въздуха в апартамента без прекомерни инвестиции.

Нуждаем се само от бутилка със спрей. Можете да го купите в магазина или да го вземете от освободения почистващ препарат за стъкло (само не забравяйте да изплакнете добре контейнера и самия спрей).

Налейте вода в бутилката със спрей, добавете там 30 капки етерично масло. Разклатете добре и напръскайте из апартамента. По този начин ще има два ефекта с един удар – ще направите въздуха в апартамента по-влажен и ще създадете приятен аромат.

Веднъж на час-два пръскам този състав върху завеси, стени, подлакътници на дивана. Текстилът поема много добре миризмите и след това ги отдава, поддържайки приятен ароматен фон. Пръскам моя спрей и право във въздуха. Между другото, забелязах, че след такава процедура прахът в стаята става много по-малко, а дишането е по-лесно и по-приятно.

Измиване на пода

Всеки път, когато започна да мия или бърша пода в кофа с вода, добавям 10 капки етерично масло. След като почистите къщата, искате да дишате дълбоко – такава чистота и свежест си заслужават!

  Момче събра 22 роднини от цял ​​свят за празника на баба си, на следващия ден си тръгва от вкъщи завинаги:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *