четвъртък , септември 19 2024

Бездомно куче тича по активни влакови релси и търси някой да го спаси:

Беше мразовит януарски ден в Сейнт Луис, Мисури, когато членове на екипа на Stray Rescue of St. Louis (SRSL) забелязаха бездомно бяло куче, тичащо по участък от активни влакови релси.

Бедното кученце очевидно беше в опасност – температурата продължи да пада и следващият влак трябваше да мине всеки момент – но това не бяха единствените притеснения на спасителите.

„Мястото, [където] първоначално го видяхме на релсите, минаваше и точно над реката“, каза Дона Лохман, главен спасител на SRSL. „Една грешна стъпка и той много лесно можеше да падне.“

Лохман искаше да изтича към кучето, по-късно наречено Лаклид, и да го вземе от релсите, преди да дойде следващият влак, но служителите на метрото в района й забраниха да стъпи на железопътната линия за нейната собствена безопасност.

И така, тя извади примамливо лакомство и започна да примами Лаклид от пистата. За щастие, служителите на метрото предупредиха идващия влак за присъствието на Laclede и кондукторът успя да го забави точно навреме.

„Имаше влак на метрото по това време, така че [служителите] просто им се обадиха по радиото и ги накараха да го забавят малко“, каза Лохман.

Всички обединиха усилията си, за да изведат Лаклид безопасно от железопътната линия и след няколко мъчителни минути Лохман най-накрая сложи каишка на врата му.

„Той беше уплашен, мръсен, толкова мършав и смразяващ“, каза Лохман. „Температурите този ден бяха едноцифрени, а вятърът беше толкова студен … беше хубаво най-накрая да го измъкнем от тези коловози.“

  Жена купува „сладко кученце“ от зоомагазин – 1 година по-късно осъзнава голямата си грешка:

Лохман отнесе Лаклид до нейния джип, където тя направи импровизирано легло за него на пътническата седалка. Не след дълго сладкото момче се настани за така необходимата дрямка.

„В момента, в който усети отопляемите седалки в джипа на Дона, той се сви на топка, попивайки топлината“, пише SRSL във Facebook .

Лохман закара Лаклид направо в централата на SRSL, където любещ ветеринарен екип го отведе за оценка.

Освен че беше кльощав и мръсен, Лаклед беше като цяло здрав. След освежаваща баня и няколко питателни ястия, издръжливото момче най-накрая започна да се ободрява.

„Сега той е изкъпан, щастлив и има опашка, която просто не се отказва!“ SRSL пише в публикация във Facebook .

Лаклид продължи да се подобрява всеки ден, като в крайна сметка завладя сърцата на всички доброволци, които се грижеха за него. Само след няколко седмици Laclede стана основен елемент в общността на SRSL.

„Всеки, който срещне Лаклид, се влюбва моментално“, пише SRSL. „Той е голямо, буйно, весело момче, но също така е толкова нежно и грижовно.“

Лаклид се радва да намери нови приятели в SRSL, но все още чака да срещне бъдещото си вечно семейство.

Колкото и да обичат хората от SRSL да имат Laclede наоколо, те нямат търпение да го осиновят. Те знаят, че следващата му глава ще бъде също толкова възнаграждаваща за Лаклид, колкото и за семейството му.

„Човече, ние обичаме това куче“, написа SRSL във Facebook. „Просто му дайте безопасно място, където може да се отпусне и да бъде себе си, и ще имате едно лоялно, сладко и забавно момче за цял живот!“

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *