четвъртък , септември 19 2024

Диетоложката посочи двата най-лоши варианта за закуска:

Закуската често се смята за най-важното хранене за деня. Не всички храни за закуска обаче са полезни за нашето здраве.

Някои варианти, пълни със захар, нездравословни мазнини и рафинирани въглехидрати, могат да причинят скокове на кръвната захар и да допринесат за излишните килограми. Диетоложката Мишел Сари изброи две такива опции, които водят до излишни килограми и могат да повишат нивата на кръвната захар.

Зърнена закуска

Много зърнени закуски са пълни с рафинирани въглехидрати и добавени захари, което може да доведе до бързо покачване на кръвната захар след консумация.

Тези пикове в кръвната захар могат да доведат до ниска енергия, повишен глад и желание за повече сладки храни по-късно през деня и да допринесат за наддаване на тегло.

„Не всички зърнени закуски са еднакви, но по-популярните обикновено са с високо съдържание на захар, без много друга хранителна стойност. „Ако зърнените култури нямат фибри, те не ви помагат да регулирате кръвната си захар “, казва Сари пред SheFinds.

Ако все пак искате да ядете зърнени храни за закуска, тя съветва да изберете варианти с по-малко захар.

Хлебни изделия

Много печива за закуска, като мъфини и различни сладкиши, са с високо съдържание на рафинирани захари и рафинирано брашно. Тези рафинирани въглехидрати могат да причинят повишаване на нивата на кръвната захар и потенциално да допринесат за инсулинова резистентност с течение на времето.

Калоричното естество на тези лакомства, съчетано с често ниската им хранителна стойност, може да доведе до наддаване на тегло.

  Свекърва ми научи децата да си правят сами тази закуска за 5 минути:

„Различните сладки и солени печива са пълни с мазнини и захар, нито едно от двете не е полезно за здравето.

Вместо да купувате такива сладкиши, пригответе си нещо сутрин, което можете да вземете със себе си. Например, направете тост и го намажете със здравословно фъстъчено масло и носете банани“, заключи диетологът.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *