четвъртък , септември 19 2024

Ревматолог разкри какво закусва всеки ден за здрави стави:

Възрастта и нараняването са неща извън нашия контрол, които могат да играят роля за здравето на ставите. Ние обаче имаме влияние върху храненето.

„Храненето може да играе важна роля за подобряване на здравето на ставите. „Много от моите пациенти забелязаха значително подобрение на възпалението, след като промениха някои навици и започнаха да се хранят по-здравословно “, казва ревматологът Джеймс Топилоу.

Как д-р. Топилоу обяснява на Parade, наднорменото тегло поставя допълнителен стрес върху ставите, увеличавайки риска от болка и увреждане. Той смята, че затова е важно да се обърне внимание на първото хранене за деня.

Той консумира комбинация от гръцко кисело мляко, горски плодове, семена от чиа и нарязани орехи.

„Богата на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и фибри, тази закуска помага за намаляване на възпалението и поддържа здравето на хрущяла “, казва д-р. Топилов.

Едно проучване от 2019 г. на близо 1500 пациенти с ревматоиден артрит установи, че тези, които приемат добавки с омега-3 мазнини, съобщават за по-малко болки в ставите и подуване. Друго проучване, публикувано през 2020 г., установи, че омега-3 мастните киселини могат да помогнат за предотвратяване или намаляване на риска от развитие на артрит и да помогнат за лечението на ревматоиден артрит.

Плодовете са отличен източник на фибри. Те могат да помогнат за намаляване на възпалението, което може да забави прогресията на ревматоидния артрит. Освен това гръцкото кисело мляко е богато на калций, който помага за укрепване на костите и хрущялите, които са от решаващо значение за здравите стави.

  Дали една жена, която има деца, заслужава повече почивка от такава, която няма:

д-р Topilow препоръчва и противовъзпалително смути. Съдържа спанак, банан, бадемово мляко, куркума, джинджифил и лъжица протеин на прах. Можете също да ядете овесени ядки или препечен пълнозърнест хляб с авокадо, пушена сьомга и чери домати.

Ако предпочитате плодове,комбинация от папая,манго,ананас,кокосови стърготини и мед също е страхотна за намаляване на болката и сковаността на ставите.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *