четвъртък , септември 19 2024

Тя счупи крака си и падна в канавка, но късметът все още беше на нейна страна:

Това малко кльощаво куче живееше по улиците на неопределен индийски град.

Като всички бездомни котки и кучета, животът й беше пълен с трудности и проблеми. Но тя някак си се справяше с тях, докато не счупи задния си крак.

Скачайки на три крака, кучето скоро се подхлъзна на ръба на мръсен утайник и падна във водата. Канавката беше много малка и имаше много боклуци. Всяко движение на горкото куче само я теглеше още повече в дълбините и тя не можеше да излезе оттам.

Кучето вече беше потопено до шия във вода и му оставаха само няколко часа преди да се удави, когато най-накрая късметът й се усмихна. Един от минувачите я видял и не само я видял, но и се обадил на спасители от дружеството за подпомагане на бездомни животни Animal Aid Unlimited.

Когато хората пристигнали, станало ясно, че кучето почти не се движи и трябва спешно да бъде извадено.

Един от спасителите внимателно извадил кучето от канавката и го предал на други.

Когато кучето беше пренесено до колата, видяхме счупения му крак и изглеждаше ужасно, раната се инфектира и от мръсната вода се възпали. Кучето се нуждаеше от спешна операция.

Когато кучето, наречено Феникс, беше заведено на ветеринарен лекар, след преглед той каза, че не може да се помогне и кракът трябва да бъде ампутиран, в противен случай инфекцията ще се разпространи по-високо.

„Тя беше толкова студена и в тежък шок. Сърцето й едва биеше. Лошото й състояние, освен че е във водата, се дължи на загуба на кръв и настъпила инфекция.“

Но поради слабостта си Феникс можеше да не оцелее след операцията, така че отначало кучето получи много лекарства и се хранеше, така че да получи поне малко сила. Няколко дни по-късно започнаха да я подготвят за операция.

„Тя беше много слаба и имаше няколко момента, в които си мислехме, че сме я загубили. Но последвалото й възстановяване беше невероятно.“

Финикс успя да оцелее успешно след операцията и след нея бързо се възстанови и се научи да ходи на три крака. Тя се чувстваше страхотно, радваше се на всички хора и махаше с опашка.

  Избягвайте отравяне: Това е най-бързият начин да разберете дали яйцето се е развалило:

Финикс вече е напълно възстановен и е в отлично състояние. На трите си крака тя тича почти толкова добре, колкото и на четири. Тя обича да се ближе и прегръща, сякаш благодари на хората за спасението си.

Историята на спасяването на Финикс можете да видите във видеото. 

Внимавайте, има кадри от операция за ампутация на лапа

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *